Valpträff i Enköping

I söndags var det dags för Q-kullens första valpträff. Tyvärr var bara 4 av sju valpar där, men viss förståelse får man ha för att alla inte kom. Bor man på Gotland eller i Finland blir det väldigt lång resa till Enköping. Jättekul i alla fall!

Deltog gjorde kullens tre grabbar, Qvanne, Quercus och så Bosse (Qrocus). Med var också en av kullens 4 brudar, nämligen lilla Qalla. Hon är otroligt söt! Det är ju självklart grabbarna också, men det skiljer sig endel mellan hanar och tikar, bl a storleken. Sedan är det väl inte så poppis kanske om man kallar en kille för söt... Det har husse bestämt påpekat... Hehe...
Hur som helst, alla 4 valpar som deltog är jättefina och goa! O jag är säker på att de tre som inte kunde vara med är lika fina.

Dagen bjöd på endel bus och mer eller mindre närkontakt med rapphöns (Det skedde en liten olycka, och vipps kunde Bosse få med sig en fågel hem som vi kan använda vid apportträning...)

image29
Bosse får provsmaka på fågeln som efter en liten olycka fick "avlivas". Med på bilden är också Bosses "morfar" och uppfödaren Lena.Innan det var dags för att ställa fågel fick valparna hälsa på varandra och busa lite. Medan Qvanne och Quercus busade runt i snön, tog det ett tag innan Bosse fattade att han skulle leka och inte jaga. Han sprang runt i snön och nosade och matte försökte tala om för honom att det var "hopp och lek" som gällde. 

image31
Bosse på egna äventyr...Tillslut kom han till insikt och insåg att brorsorna var riktigt roliga... O full fart var det! 

image33
Väldigt possitivt är att Bosse, och även de andra valparna, visade att de kan bli duktiga på fågeljakt. Alla mer eller mindre stog för fågel, i alla fall några sekunder =) Tiden kommer visst med åldern förklarade uppfödaren Lena.


image30
Bosse och matte i väntan på våran tur att få ställa fågel.
image34
Kullens tre hanar. Från vänster: Quercus, Qvanne och BosseVi kunde konstatera att Bosse och Qvanne är extremt lika varandra.

image38                  image39
Qvanne?                                        Bosse?
Med på valpträffen var också valparnas mamma Dina. Hon verkade dock inte överförtjust med att få träffa sina valpar... Hon sa ifrån ordentligt varje gång någon av dem kom i närheten. Troligtvis handlar det om att valparna börjar bli könsmogna.

image40
Dina, Q-kullens mamma.
Vi avslutade dagen med ytterligare lite bus och en gruppbild. Quercus var lite krasslig, troligtvis öroninflammation, och hade därför redan åkt hem. 

image41
Från vänster: Qalla, Qvanne, Bosse och DinaBosse, matte och husse (och Bosses "morfar" Håkan) tackar uppfödaren Lena för en rolig och upplevelserik dag! Vi hoppas på en ny valpträff i vår. Vi vill också passa på att önska God Jul och Gott Nytt år!
  
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0