Dags för älgjakt

Då är årets älgjakt igång. Husse och Bosse ska vara ute i skogen tre dagar och förhoppningsvis blir det i alla fall någon älg skjuten. Hur det har gått idag (den första dagen) är i skrivande stund okänt för matte...
Mer info kommer inom kort.

Igår var Bosse och matte på, ja, man skulle kunna kalla det för en introduktion till spårkurs. 
Just denna spårkurs handlar om människospår, men eftersom Bosse ska användas vid eftersök av skadade djur fick han gå ett viltspår istället.  
Att lägga spår åt sin hund är ett bra och enkelt sätt att aktivera hundens hjärna. Det krävs nämligen endel tankeverksamhet om man ska kunna följa ett spår och hitta fram till belöningen. Att trötta ut en hund genom fysisk aktivitet kan vara svårt, men lägger man till lite hjärnverksamhet får hunden jobba på ett mer uttröttande sätt. Det kan vara skönt för husse o matte med en trött hund ibland =)..., men framförallt är det nyttigt för hunden att få aktivera hjärnan!
Denna kurs ska väl även visa på att ALLA hundar, oavsett ras, kan och vill spåra. Sedan har de mer eller mindre intresse för det, men detta beror inte i första hand på vilken ras det är utan är mer individuellt. Man måste även komma ihåg att alla är vi nybörjare i början, även hundar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0