Helgen som varit + lite gott o blandat...

I lördags styrde vi kosan mot jaktmarken utanför Åseda. Syftet var inte att jaga utan att bekanta sig med delar av marken. Husse ville gärna "kolla upp" ett par eventuella nya pass och bara se sig om för att lära sig lite mer om marken. Så vi packade ryggsäckarna med matsäck och begav oss iväg.
Ca. 4 timmar (inklusive en kortare fikapaus) tog rundan att gå. Bosse for fram mellan stock o sten, en aning smidigare än husse o matte. Men det måste väl bero på "fyrhjulsdriften"... Eller? =) Mot slutet av rundan var han dock inte lika sprallg som den första biten. Men OJ så lycklig han är när han får vara i skogen!
Under turen såg vi tre rådjur och en herrans massa spår. Så mycket djur finns det definitivt på marken!
Vi avslutade dagen i skogen med att grilla lite korv. Bosse som var lite trött och frusen tyckte det var gott att vila under mattes jacka.

312435-54312435-52Bosse 9 månader
Bosse passade på att vila lite medan husse o matte fikade.
O så här ser han ut på sin 9-månadersdag!


Igår (söndag) var husse och Bosse iväg och tränade apportering medan matte bakade bullar. Det blev apportering både på land och i vatten och Bosse visade gott resultat.

Vid 17-tiden åkte vi iväg för att hälsa på Bosses syster Stella. Bosse var inte bara intresserad av att leka med Stella utan verkade tycka att hon luktar väldigt gott... Men Stella fann sig inte i att Bosse nosade både här o där, utan hon sa helt enkelt ifråd.
För första gången har vi också sett Bosse säga ifrån till en annan hund (hane). Bosse brukar vara av den mesiga sorten när han träffar andra hundar. Igår när Bosse och Stella skulle leka var det en annan hund som också gärna ville vara med. Denna hane var 2½ år och en ritig mespropp enligt han husse. Och faktiskt verkade det vara så, för det var Bosse som tog komandot i maktkampen mellan de två.För två veckor sedan var vi i Göteborg o hälsade på husses mamma (D v s Bosses "farmor"). Bosse verkade gilla storstaden, det fanns mycket spännande att lukta på. Dessutom fanns det jättemycket änder att titta på (och sukta efter...) i en park alldeles i närheten där vi bodde. På söndagen tog vi en längre promenad runt en sjö. Eftersom det är ett väldigt populärt friluftsområde fick Bosse gå kopplad, till hans stora besvikelse. Men han fick i alla fall bada lite, eller apportera en pinne rättare sagt. Matte kände att det var lite för kallt för att bada och skulle absolut aldrig frivilligt hoppat i plurret. Men är man hund och heter Bosse så verkar man inte ha några sådana begrepp, o tur är väl det kanske!


Inspirerade av Qvannes husse och matte har vi nu laddat pannlampan och börjat gå lite skogspromenader på kvällen med Bosse. Första gången höll han sig länge i vårat ljus. Han verkade inte ha någon lust med att bege sig in i mörkret. Men med tiden blev Bosse allt mer modig och nu springer han mer i mörkret än i ljuset från våran pannlampa. Jag (matte) är imponerad över det mörkerseende en hund verkar ha.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0