En helg med jakt!

I fredags var husse, matte och Bosse ute och jagade. Husse satt på pass medan Bosse o matte försökte göra skogen osäker. Matte "shoade o shimmade" o Bosse gjorde så gott han kunde. Han var iväg på några drev men varken matte eller husse såg till något annat djur än Bosse....
Eftersm det är snö kunde matte i alla fall se lite spår från både älg och rådjur, men de verkade inte vara jättefärska. Men helt klart är att efter en dag på jaktmarken hade Bosse lämnat många tassavtryck efter sig. Han for fram som en galning i skogen, sprang i cirklar runt matte som kämpade på för att ta sig fram i snön. Ibland såg han ut som en springade fyrbent snögubbe! Hade snö så gott som på hela kroppen =)
Jag undrar vart han får all energi ifrån?...
En sak är säker, Bosse älskar att få vara i skogen och jaga.

Idag har husse och Bosse varit iväg och jagat igen. Med var också två andra från jaktlaget.
Bosse var den enda hunden så det blev några drev för husse och Bosse. Men Bosse klagade inte.!Husse har berättat att han vägrade gå in i bilen när de skulle åka iväg o fika. Han trodde väl att han inte skulle få jaga mer förståss!... Bosse ville minsan inte ha fikapaus. Husse fick "hjälpa" Bosse in i bilen...
Husse var jättenöjd och riktigt stolt över Bosse när de kom hem. Bosse hade gjort ett jättebra jobb i skogen hela dagen. Han hade ett antal drev, husse och en av de andra skyttarna hade sett rådjur som han drev. Ena gången såg husse två stycken som hoppade ca 60 meter från honom. Tyvärr kunde han inte skjuta eftersom det var för mycket grenar ivägen. De andra två skyttarna var mycket imponerade över Bosses jobb och gav honom många lovord.
När det var dags att åka hem hade Bosse fortfarande inte tröttnat på att jaga. Istället för att hoppa in i buren i bilen gav han sig iväg på ytterliagre ett drev. När han nästan var tillbaka vid bilen bar det iväg igen! Han insåg sedan att jakten var slut för den här gången och hoppade lite vemodigt in i bilen.
En dag i skogen tar hårt, både på husse o Bosse. I skrivande stund ligger de båda två och sover sött  =)


Trött efter jakt
Bosse aningen sliten efter en dag med jakt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0