Hemma igen

Då var våran resa över och Bosse är hemma igen. Det har nog varit en ganska omtumlande vecka för honom, massor med andra hundar att umgås med. Bosse åt dåligt men för övrigt har veckan gått bra. Vi tackar Anna så jättemycket för hjälpen med Bosse! Vi har känt oss trygga med att Bosse varit hos henne.
Det var fem hundar  (varav en Bosse) som mötte oss på gården i tisdags eftermiddags. Bosse verkade först lite förvånad över att se oss igen, men sedan kastade han sig i husses famn.  Oss andra hade han inte riktigt tid att hälsa på... Bosse tvekade inte att hoppa in i bilen när vi skulle åka hemåt, men han verkade allt lite sur på oss. Han tyckte väl att vi är svikare som lämnat bort honom sååå länge! Men Bosse är inte långsint och väl hemma så däckade han snart i husses knä. Han sov som ett litet barn, hel slut.
Att Bosse har hållit igång mycket tillsamman med de andra hundarna skulle senare visa sig på onsdagsmorgonen. Bosse flåsade väldigt mycket strax efter 07 och eftersom han var dålig i magen på tisdagskvällen tänkte vi att det nog skulle vara bäst att ta en tidig morgonpromenad med honom. Problemet var att han inte ville resa sig, vilket aldrig har hänt förut! Vanligtvis flyger Bosse upp så fort någon annan visar tecken på att gå upp. När han väl reste sig upp var det på mycket skakiga ben och han hade svårt att resa sig. Jag bestämde mig för att bara gå runt grannhuset eftersom Bosse knappt hade styrfart och rörde sig med stela rörelser. Han mådde verkligen inte bra! Bosse uträttade i varje fall sina behov och nosade lite här och var. När vi gått rundan och skulle in, uppför trappen, hade han svårt att gå uppför. Bakbenen verkade väldigt svaga. Så jag bar honom uppför trapporna. Det blev inte mer sömn den morgonen. Husse klämde och kände på Bosse för att försöka ta reda på om han hade ont någonstans. Han hade ont i lederna. Sedan surfade husse på nätet för att försöka ta reda på vad det skulle kunna vara för fel på Bosse. Han visade symtom för borelia. Vi tog tempen på Bosse, men han hade ingen feber. Jag lyckades få i honom lite vatten. Han ville bara sova och rörde sig inte ur fläcken. Vid 09.00 började telefontiden på Norsholms djursjukhus, husse ringde och pratade med dem och Bosse fick en tid 14.30. Veterinären konstaterade att Bosse troligtvis fått en överanmsträngning och skrev ut smärtstillande och inflammationshämmande medicin. Bosses kropp svarade snabbt på medicinen och redan på kvällen visade han tecken på förbättring. Skönt!

I skrivande stund (snart en vecka efter insjuknandet) är Bosse så gott som sig själv igen. Värmen tar så klart på honom, men annars är han som vanligt. Vetrinären sa att han måste ta det lugnt en vecka, korta promenader ofta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0