Utställning på Himmelstalund i Norrköping

I helgen, 31 maj - 1 juni, var det stor hundutställning på Himmelstalundsfältet i Norrköping. Bosse var en av de 1400 hundarna som var anmälda till igår, söndag. 
Bosse skötte sig exemplariskt. Domarens bedömning blev dock en besvikelse för våran del. Vi lämnade utställningen, stolta över Bosses insatts, men med endast en 2:a i betyg.  
Man kan inte låta bli att förundras... För någon månad sedan fick Bosse 1:a pris och HP. Bedömningen verkar alltså variera kraftigt beroende på vem som är domare.

Såhär löd domarens bedömning denna gång:
Högställd hane med maskulint huvud, bra hals, stark rygg. Kort ngt brant kors. Allt för raka vinklar fram och bak. Rör sig med något kort steglängd. Päls och tassar u.a. En junior som behöver tid på sig.

(Domaren uttalade sig också om att Bosse har ganska bra huvud. Enligt domaren på utställningen i enhörna har Bosse väldigt rastypiskt huvud...)

Det finns i alla fall några likheter med bedömningen från utstälningen i Enhörna (se tidigare inlägg), bl a vinklar och steg. 

Nu får det nog dröjja ett tag innan nästa utställning så att Bosse får den tid han behöver. Sen återstår att se om vinklar mm kommit i sin ordning.


Ikväll ska Bosse få bekanta sig med kanin. Ev. kan det nog bli något bad för hans del också. Bosse badar nämligen mer än gärna! I helgen var husse, matte och Bosse vid Lilla Älgsjön ett par mil utanför Norrköping. Där lånade vi "morfar" och "mormors" båt och åkte ut till en liten ö. Bosse for upp o ner i vattnet, simmade efter fåglar och lekte med pinnar. Efter ett par timmar började han bli lite trött och höll sig rätt lugn =)

Kommentarer
Postat av: Lena

Heja Bosse! Många vackra hundar har en 2:a pga olika mer eller mindre bra domare:-) Min nyblivna champion-Mimmi (cavalier) har tom 2 st:-)
Hade du kollat med mig innan hade jag nog avrått dig, denne domare föder nämligen upp skotsk terrier och är terrierexpert...:-)
Liiiite skillnad på en skotte o en Klm. Så man kan försöka hålla sig till de som är mer bekanta med rasen. Inget att deppa åt, han är ju jättefin vilket ni fick kvitto på förra gången o även som valp. Dock är juniorkillar sällan riktigt färdiga så han behöver säkert tid att mogna en del, även han.
Ha de bra!!
Många häls
Lena

2008-06-02 @ 16:29:59
URL: http://www.grasidingens.se
Postat av: Tony

Hej Bosse!
Min första vorsteh Tazzo fick också en 1:a första gången sedan blev det en 2:a
Därefter slutade jag med utställningar.
Jag jämför jippot med t.e.x miss worldtävlingar konståkning simhopp mm alltså bedömningsporter.
Det räcker med en 2:a om han vill bli jaktchapion och det smäller mycket högre.
Mvh: Tony

2008-06-02 @ 20:29:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0