Söndag, svampplockning och jakt

Äntligen har många timmars väntan i skogen resulterat i en skjuten bock! Förutom att husse var framme vid bocken för att se att skottet var dödligt, fick Bosse ta täten fram till rådjuret.


Bosse tyckte att råbocken var mycket intressant... Å fin förståss!Vid 11-tiden begav vi oss ut till jaktmarken i Åseda. Väl framme började vi med att lägga ett viltspår till Bosse. Sedan var det dags att plocka svamp. Vi bestämde att vi skulle smyga fram i skogen för att eventuellt smyga oss på en bock. Så husse o Bosse tog täten o jag (matte) smög bakom o plockade svamp. (Husse hjälpte allt till med att plocka svamp emellanåt också!) Det verkade som att Bosse förstod att vi skulle röra oss tyst, för även han rörde sig försiktigt fram genom skogen. Efter en dryg timma blev han lite otålig , men inte undra på det! Det är inte riktigt hans grej att smyga fram i gångtakt. Hade han fått sätta tempot skulle det ha blivit full galopp! Nästan tillbaka till bilen passerade vi en liten göl där Bosse fick göra ett avsök efter fågel. Den var dock fågeltom denna dag.

Bosse o husse spanar efter rådjur.
Viltspåret fick bara ligga drygt 2 h. Bosse började arbeta lugnt o fint, stressade upp sig lite mot slutet men hittade, utan större problem, fram till klöven. Sedan var det dags att grilla lite korv och vid 16.30 begav vi oss ut på passet. Bosse fick såklart stanna kvar i bilen.
Vid 19-tiden, när mörkret snart skulle infinna sig och det började bli dags att gå hem, dök den upp. Bocken klev ut och ställde sig 30-40 meter ifrån och  påbörjade sin sista måltid. Ett skott och den föll till marken. 

Jakt 080921
Skytten o råbocken.


Skjuten 080921
Bosses magiska datum: 1 oktober

För husses del är jaktsäsongen i full gång och Bosse trivs inte alls med att behöva stanna kvar i bilen medan husse är ute o jagar. Jag skulle tro att han inte vill något hellre än att få sträcka ut ordentligt på jaktmarken utanför Åseda, med full fart ta sig fram över stock o sten. När dagen D är här är Bosse redo att driva rådjur för allt vad tassarna håller! Husse har tagit semester så att han och Bosse kan göra skogen osäker när hundjakten på rådjur börjar den 1 oktober. 

Bosse har mycket spring i benen. Den här veckan har jag (matte) cyklat några vändor med honom, o han blir alldeles tossig när jag tar fram cykeln! Han tycker att jag ska kasta mig på cykeln så att vi kan dra iväg i full fart. Att det kan vara så kul att springa...

Husse har varit iväg med jobbet hela veckan och kommer hem imorgon (fredag). Jag kommer bli glad när han kommer hem, men undra om inte Bosse kommer bli ännu gladare! Bosse verkar emellanåt tycka att det är lite tomt utan husse, även att det kan vara lugnt o skönt när han är borta...
 


RSS 2.0