Söndag, svampplockning och jakt

Äntligen har många timmars väntan i skogen resulterat i en skjuten bock! Förutom att husse var framme vid bocken för att se att skottet var dödligt, fick Bosse ta täten fram till rådjuret.


Bosse tyckte att råbocken var mycket intressant... Å fin förståss!Vid 11-tiden begav vi oss ut till jaktmarken i Åseda. Väl framme började vi med att lägga ett viltspår till Bosse. Sedan var det dags att plocka svamp. Vi bestämde att vi skulle smyga fram i skogen för att eventuellt smyga oss på en bock. Så husse o Bosse tog täten o jag (matte) smög bakom o plockade svamp. (Husse hjälpte allt till med att plocka svamp emellanåt också!) Det verkade som att Bosse förstod att vi skulle röra oss tyst, för även han rörde sig försiktigt fram genom skogen. Efter en dryg timma blev han lite otålig , men inte undra på det! Det är inte riktigt hans grej att smyga fram i gångtakt. Hade han fått sätta tempot skulle det ha blivit full galopp! Nästan tillbaka till bilen passerade vi en liten göl där Bosse fick göra ett avsök efter fågel. Den var dock fågeltom denna dag.

Bosse o husse spanar efter rådjur.
Viltspåret fick bara ligga drygt 2 h. Bosse började arbeta lugnt o fint, stressade upp sig lite mot slutet men hittade, utan större problem, fram till klöven. Sedan var det dags att grilla lite korv och vid 16.30 begav vi oss ut på passet. Bosse fick såklart stanna kvar i bilen.
Vid 19-tiden, när mörkret snart skulle infinna sig och det började bli dags att gå hem, dök den upp. Bocken klev ut och ställde sig 30-40 meter ifrån och  påbörjade sin sista måltid. Ett skott och den föll till marken. 

Jakt 080921
Skytten o råbocken.


Skjuten 080921
Kommentarer
Postat av: Tony

GRATTIS till bocken!

Själv är jag dålig på att jaga nu förtiden, Har inte varit på ett enda bockpass ännu i år.........

Men jag har ju i allafall fällt 36 rådjur genom åren

Mvh : Tony

2008-09-24 @ 19:06:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0