Stygnen borttagna igen

Igår var vi och tog bort stygnen på Bosses tass, för andra gången... Enligt veterinären såg såret ut att ha läkt fint, men Bosse är fortfaranade lite öm i sporren. Veterinären rekomenderade att Bosse ska ha tassen lindad några dagar till. Bosse kommer dessutom få vila (i alla fall inte jaga) de närmsta två veckorna så att såret verkligen får tid att läka ihop!

Idag är det en månad sedan Bosse skadade sig. Det blev en längre läkningsprocess än vad vi hade hoppats på, men nu kan vi förhoppningsvis se slutet på den! Bosse är pigg och glad och vill nog inget hellre än att få ge sig ut o jaga igen och gärna busa loss med lillebror Freddy!


Freddy, som redan är 5 månader, växer och börjar bli en stor kille! I alla fall kroppsligt, i sinnet är han långt ifrån stor.... Han är busig som få! Kan han få tag på t ex en strumpa eller en vante så bär han gärna iväg med den och i värsta fall kan den dessutom se ut som en schweitzerost när man hittar den igen! Bosse var en snäll valp... =)

Tisdag 26 oktober

I lördags var det dags för jakt igen. Eftersom Bosse är sjukskriven fick han stanna hemma, medan Husse o Freddy drog iväg till jaktmarken.

Husse och Freddy gick igenom ett litet område som kallas Hammarhagen. Det är lagom stort för Freddy som än så länge går som lärling =) O området må va litet men det var mycket djur i skogen som Freddy satte fart på. Där fanns både älgar, rådjur och en hare. Och haren blev faktiskt det första viltet som skjutits för Freddy. Kul! Freddy gillade haren och ville inte gärna lämna den för att fortsätta jakten...

Freddy har inte riktigt kommit igång att driva djuren men han följer spåret en liten bit innan han tycker att det är dags att återvända till Husse. Han har inte heller börjat driva med skall, men det kommer säkert så småningom!

För övrigt har Freddy blivit ett riktigt gostroll! Han har inte tidigare varit så kelig av sig, men det är han numera. MYSIGT med två gostroll i soffan (Bosse är ju redan sedan tidigare känd för att vara ett gostroll!)

Och Bosse har verkligen tagit ansvar för Freddy. Bosse tvättar Freddy både här och där (framför allt i ansiktet och i munnen =) ) Att Bosse skulle bli så söt mot Freddy kunde vi inte tro de första dagarna efter att Freddy hade flyttat hem till oss!...

Vad gäller Bosses tass så håller vi tummarna för att det läker som det ska. Stygnen ska tas bort på fredag, då har de suttit 14 dagar. Bosse lär dock få hålla sig lugn i åtminstonde en vecka till efter att stygnen har tagits bort.

Det är tråkigt nu...

... Ja, det tror jag både vi o Bosse tycker! I onsdags var vi hos veterinären och tog bort stygnen på Bosses tass. Idag fick vi åka tillbaka och sy nya stygn =(

I onsdags såg det ut som att såret hade läkt fint, men av någon anledning hade inte såret läkt ihop som det skulle, så en del av såret sprack upp igen. Veterinären fick skrapa upp nya sårytor och hoppas att det läker ihop ordentligt den här gången. Tillbaks på "Ruta 1" igen. O jakten känns som långt borta för Bosse... =´(

Stackars Bosse, han såg verkligen olycklig ut när vi hade konstaterat att såret hade sruckit upp igen. Precis som att han förstod att han måste hålla sig lugn ytterliggare några veckor.

Från det ena till det andra... I måndags började älgjakten. Eftersom Bosse var skadad och inte kunde jaga fick Freddy följa med Husse på älgjakt. Freddy fick följa med ut på ett par drev, i lärosyfte såklart för även att han visar intresse för vilt så har han inte riktigt kommit på hur han ska göra när han jagar. Under ett av dreven fick han gå i koppel och då spårasde han en kviga som drevet föste framför sig. Tappade han bort spåret letade han upp det igen. Duktig Freddy!

Resultatet av tre dagars älgjakt blev tillslut en kviga och två tjurar. Husse sköt en av tjurarna. Freddy fick tjurens skäggtoffs och ett öra, båda grejerna drog han iväg och grävde ner i marken! =) En spännande dags som resulterade i en trött Freddy!

Oktober och jakten är igång igen

Då är jaktsäsongen igång på allvar igen! För Bosse satte jakten igång i lördags. Tyvärr slutade dagen väldigt tråkigt! Bosse skar sig illa i vänster framben vid sporren. Ett djupt jack som fick sys med 7-8 stygn. Veterinären sa att Bosse ändå hade haft tur, med någon millimeter till godo klarade sig ett par senor i benet från att bli avskurna.

Så nu måste Bosse hålla sig lugn i 14 dagar och missar därmed älgjakten :(
Stackars Bosse! Får gå runt med en klumpig tratt om halsen, och får inte leka med lillebror Freddy. Annars är Bosse pigg och glad och verkar inte ha särskilt ont!


Stackars Bosse!

Bosse med tratten...


Skärsåret
Ajaj i tassen...Leka får vi inte, men pussas är okej!
RSS 2.0