Jakt i smålandsskogarna

Husse, Bosse och Freddy hade två blåsiga dagar i Småland. För första gången jagade Bosse och Freddy tillsammans i samma såt. Husse tyckte det funkade bra! Freddy tenderade ibland till att följa efter storebror. Vid ett tillfälle, då Bosse tog upp rådjur, satte Freddy efter och gick efter kidet. Kidet gick förbi en passkytt på ca 10 meter, men eftersom det under lördagen endast var tillåtet att skjuta älg och vildsvin, fick rådjuret passera.

Bosse fick gå en extra såt utan Freddy, en vildsvinssåt. Dock inga vildsvin hemma där! Inga djur sköts under lördagen. Dock ett antal observationer i form av ett par grisar, en älg (minns inte om det var kviga /ko eller tjur men hur som helst var det fel kön! Det var det könet som inte fick skjutas... =) ) och så var det Freddys rådjur.

På söndagen var det rådjursjakt istället. Även denna dag fick Bosse och Freddy jaga i en såt tillsammans. Freddy drev återigen rå inom skotthåll för en passkytt! Och den här gången pangades det på! Men blev bom... Synd! Hade vart trevligt med ett fällt djur för Freddy, men det kommer i sinom tid!

Även på söndagen fick Bosse gå en extra såt utan Freddy. Tyvärr resulterade inte heller denna dag i någon mat till människan, trots att ett antal tappra jägare och hundar kämpade febrilt i den stormiga Smålandsskogen. Men som vi brukar säg: Den som väntar på något gott!...

Freddy jobbar mycket bra i skogen och använder sin skarpa nos på bästa sätt! Dock kan vi konstatera att Freddy endast skallar då han har visuell kontakt med djuret, vilket innebär att han oftast inte skallar då han driver (eftersom det sällan blir visuell kontakt i skogen...). Därav står det nu klart att det får bli en liten pingla till lilleman istället!

Kommentarer
Postat av: patsy

Heeeej! Vad synd att de inte blev något napp denna gång! Hahaha Freddy alltså! ska han få en klocka för att höras? Hahahha han är för sööööööt för de!! Massa kramar!

2011-11-29 @ 18:54:38
Postat av: Lena

Hej igen, vänta gärna med pingla något år. Han är ju bara dryga året ännu. Med pingla kommer han inte tillräckligt nära rådjuren så då får han ingen chans att utveckla sitt skall. Sannolikt kommer också siktskallandet försvinna om ni hänger på en pingla nu eftersom han aldrig kommer att se rumpan på ett rådjur då.

Gpshalsbanden är ju ett modernt alternativ till pingla som inte förminskar hundens chanser att utveckla sitt skall, enkelt att följa hunden under ett drev tex. Nu är ju merparten av KlM siktskallande så han är ju helt normal även om det inte blir mer än så, men jag tror det kan komma mer ur honom. Med tanke på hur mycket föräldrar o syskon skäller så, mer än Bosses släkt faktiskt. Vovve nr 2 blir också lite barnsligare då han har en storebror att hägna upp livet på. Tar lite längre tid.

Jättesynd att ni inte fått fällt på de chanserna ni skrev om ovan, då brukar skallet komma klockrent. Sil brukar bli Spl med lite fällningar. Ha de! Lena

2011-11-29 @ 21:30:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0