Boda vildsvinshägn

Igår var det dags för Bosse och Freddy att pröva sina vingar i vildsvinshägnen i Boda utanför Östra Ryd.

Freddy var först ut. Freddy hittade snart på de två vildsvinen som bodde ihägnet, skallade på dem några gånger och sedan sprang han därifrån med blicken över ryggen. Sedan verkade vildsvinen vara som bortblåsta. Husse, matte och Freddy trampade alla runt i det 1 hektar stora hägnet och letade efter de två "små" grisarna. Efter mycket sökande lyckades Freddy hitta på dem igen. Med husse som pushade och manade på, växte Freddy i sin uppgift. Han verkade dock något konfunderad över att inte grisarna alltid lade benen på ryggen och sprang, utan ibland valde att stå stilla eller lunka framåt.

Eftersom Freddy är så ung och oerfaren handlade denna träning mest om att se hur han skulle hantera ett möte med vildsvin. Han jobbade emellanåt ganska nära vildsvinen och har kanske ännu inte riktigt den respekt för ett vildsvin som han borde ha för sitt eget bästa... Men det var kul att se hans utveckling. Sammanfattningsvis kan vi väl säga att Freddy är ung, oerfaren och har inte riktigt samma respekt för vildsvin som storebror Bosse...

Bosse började i samma hägn som Freddy. Bosse hittade även han snart på grisarna och han jobbade riktigt bra med dem från första stund. Bosse höll ett bra avstånd och helt klart tyckte Bosse att grisarna var lite småläskiga. Då någon av grisarna gick till attack gick Bosse upp i falsett! Även Bosse blev lite konfunderad över när grisarna stod stilla, vilket de till största delen gjorde. Bosse hängde dock i bra och jobbade längre och längre med grisarna för varje upptag.

Bosse fick sedan en svårare utmaning. Han fick prova ett hägn som var ca 3,5 hektar stort. Även i detta hägn var det två vildsvin. Storleken på hägnet var inga problem för Bosse. Han hittade snart på grisarna. Grisarna i detta hägna var dock mer benägna att flytta på sig varför det blev endel dervskall, och inte bara ståndskall. Bosse jobbade på bra även i detta hägn.

Trötta och leriga upp över öronen var det sedan dags att tacka för oss. Troligtvis åker vi till Boda för att träna även nästa år.


På måndag drar älgjakten igång. Så nu är det vila som gäller för grabbarna fram till på måndag.

Kommentarer
Postat av: Lena

Hej! Vad kul att läsa om vovvarna igen! Hoppas ni får ngt fällt för Freddy ihöst så skallet kommer igång, hans syster Yla är en väldigt välskallande dam, tom bevisat på prov nuförtiden=spurlaut. Och jag har ingen kull där skallet är så gediget bakom heller som denna. Så det borde finnas där. Ett tips är att bratta ner nåt ganska direkt, men var det Freddys första jakt så är det inte så konstigt om han inte kommit dithän ännu. Kul att redan andra jakten och Boda verkat ge resultat. Ska bli spännande att följa er!

2011-10-07 @ 11:30:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0