Jaktsäsongen 2011/2012 är igång på allvar!

Då är äntligen årets jaktsäsong igång på allvar! Husse Jonas, Bosse o Freddy har jagat hela helgen.

I lördags jagades det på jaktmarken i Troserum. För lille Freddy var detta hans livs första riktiga jakt. Freddy var till en början lite "hussekär" och sökte inte ut riktigt som husse ville. Det blev dock bättre och bättre. Freddy hade dock väldigt svåra förhållanden med ca 22 graders värme, torrt och näst intill vindstilla. 

Att Freddy har en bra nos är inget vi tvekar på. Det vet vi. Det största problemet med Freddy just nu är att han inte driver djuren med skall, som han borde göra. Vi håller tummar och tår för att han snart kommer igång med det. Annars återstår nödlösningen, nämligen att utrusta grabben med pingla!

Bosse, som inte ska få jaga på denna mark under älgjakten på grund av att han även jagar andra djur och alltså inte är en "älghund", lyckades driva ut inte mindre än 7 älgar från sin såt! Älghund eller inte... Men fart på skogens konung får han i alla fall! Bosse hittade även ett rådjur inne i samma såt.

Lördagens resultat blev ett skjutet rådjur. Detta djur sköts för drevern Boss.

I söndags var det dags att jaga på husses nya mark i Grygöl. Det kommer bli denna mark som husse, Bosse och Freddy ska jaga på de första dagarna av älgjakten.

Freddy skötte sig bra, han skallade inte men till skillnad från lördagens jakt sökte han ut väldigt bra. Annars var det näst intill djurfritt i både Freddys och Bosses såtar denna dag.

Idag måndag har Bosse och Freddy en välförkänt vilodag. Imorgon bär det av till Boda vildsvinshägn i Östra Ryd. Där ska både Bosse och Freddy få möta stora otäcka vildsvin. Ska bli spännande att se hur de tacklar denna situation. Rapportering från detta äventyr på onsdag!


Kolla in denna länk. Bosse o Freddy bjuder på lite bus och Bosse avslutar klippet med att skälla ut någon grannhund som skäller...

http://www.youtube.com/watch?v=L2WWPZqKVz8

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0