En helg i skogen

Helgen har tillbringats i skogen. I lördags var husse och hans jaktlag ute på jaktmarken och fixade endel saker, som bl a bygga jakttorn och förbereda några pass inför älgjakten. Bosse passade på att springa runt i skogen och leka med en annan hund som också var där. På kvällen skulle husse jaga, men då fick inte Bosse vara med så han fick ligga i bilen och sova sålänge.
I söndags drog de ut på jaktmarken igen. Husse lade några viltspår som Bosse senare klarade så gott som utan problem!

Ps: I fredags badade Bosse (vattenapport). Han trotsade det kalla vattnet och gav sig ut för att hämta pinnen som matte kastade i åt honom. Jätteduktigt! Han är defenitivt ingen badkruka... Ds

Allmän lydnad

Igår kväll var Bosse och matte på kurs i allmän lydnad. 8 torsdagar framöver kommer vi förhoppningsvis lära oss något nytt, båda två, och bli duktiga på att samarbeta.
Det var något helt nytt för Bosse att försöka lyssna på matte samtidigt som andra hundar befann sig i närheten runt omkring. Matte är mycket nöjd med första kurstillfället, även att det inte alltid var matte som var den roligaste individen. Bosse hade nog helst  bara lekt med de andra vovvarna i en timme, men livet är ju inte alltid lekande lätt. Även för en hund är det allvar ibland. Det gäller att lyssna på husse och matte, även att det finns något mycket intressant att jaga eller nosa efter. Ska man få gå utan koppel gäller det att förvalta sin chans väl, husse nämde någon gång att det handlar om "frihet under ansvar"...

Kursen igår blev inte så allvarlig, dels för att det saknades några kursdeltagare så vi var bara tre. Dessutom ville nog kursledare Jeanette se vilket behov det finns i gruppen, om någon hade problem med något speciellt. När det gällde Bosse var hon mest intresserad av vad vi har tränat med honom, eftersom han är så liten och igentligen kanske borde varit med på valpkursen. Men eftersom den är lagd en dag i veckan som varken passar matte eller Bosse fick det bli en fortsättningskurs på valpkursen. Hur som helst sa hon flera gånger att hon tyckte Bosse var duktig och lugn för sin ålder. Matte gjorde allt som stod i hennes makt för att hålla honom lugn och få honom att sitta ner mellan övningarna...

Väl hemma igen däckade Bosse direkt i soffan. Det är hårt att gå på kurs...

Norrköping

I fredags bar det av till Norrköping. Bosse verkar trivas som fisken i vattnet i sin bur i bilen, man ser honom inte på hela vägen så med största sannorlikhet sover han gott där bak.
 
För Bosses del har det blivit en hel del lekande, dels med husses två barn som han tycker väldigt mycket om. Dom är snälla och roliga att busa med!
Och i lördags träffade han en annan hund som heter Heizel. Hon är dock inte lika intresserad av att leka som Bosse är, men han gjorde allt han kunde (o lite till) för att locka med henne på lek.
I söndags var vi och hälsade på Bosses "mormor" och "morfar" (d v s mattes mamma och pappa). Han gjorde många tappra försök att locka till sig en liten mumsbit medan mormor lagade mat. Om man sitter fint och kanske lägger huvudet på sned kanske man kan få något... Och om inte annat är man nära ifall något skulle tappas på golvet =)
Det är absolut inget fel på Bosses apptit, det är ett som är säkert!

Idag har nog Bosse haft en ganska lugn dag med husse i Norrköping. Tidigt imorgon är det dags att bege sig till Småland igen.

Grabbkväll

Igår var Bosse hos sin dagmatte och daghusse. Det tycker han är superkul! De är snälla, roliga och busar och leker massor. Mer än vad matte och husse brukar göra... De är dessuom ute och promenerar mycket och det gillar Bosse eftersom han älskar att få vara ute i naturen.

På kvällen var matte på klassfest så då hade Bosse och husse grabbkväll. Det verkar som att det gillades från bådas sida, att få ha en kväll för sig själva med mycket mys i soffan.

Bosse fortsätter att tappa tänder. Så de pyttesmå sylvassa valptänderna börjar så smått försvinna och de större men lite mindre vassa tänderna är på väg fram. Detta gillas nog av alla i Bosses omgivning...

Tiden går fort när man har roligt!

Bosse är nu snart 16 veckor (på onsdag) och han växer så det knakar. Benen är något för långa i proportion med kroppen... =) Och idag lade husse märke till att han tappat sin första tand, och en andra är påväg att lossna. Den är lös så man kan vicka på den.

Han är en tuff liten krabat som inte alltid är så lätt att hadskas med. Det gäller att vara tydlig med ledarskapet för annars kan man räkna med att Bosse inte tänker göra som man säger. Matte får kämpa något mer med detta än husse....

Vad gäller träning så är Bosse för det mesta väldigt lättlärd och vi ser snabba resultat.
Vi kämpar just nu med att få "stanna" och inkallningen att fungera ovillkorligt. Det kan vara svårt att lyssna på husse och matte om man har något spännande att titta på, nosa eller springa efter...
Så nu handlar det om att få Bosse att lyssna på dessa komandon även att det finns ett störningsmoment.

Vi har även tränat en del spontanapportering både i vatten och på land. Detta har gått bra och därför börjar vi nu så smått ställa krav på apporteringen, d v s det ska fortfarande vara roligt men det är inte längre någon lek.

Eftersom Bosse är en jakthund ska vi (eller i alla fall husse) självklart jaga med honom. Vi har även tänkt att använda honom till eftersök av djur. Vi har gått en del blodspår med honom och det märks att han har en skarp näsa. Han är redan nu mycket duktig på att hitta fram till rådjursklöven, så vi försöker succesivt öka på svårhetsgraden genom att lägga spåren i svårare och mer varierad terräng och utöka tiden mellan det att vi lägger spåret tills att vi genomför "eftersöket".

RSS 2.0