Äntligen!

Äntligen! Bosse har drivit rådjur många gånger förut, men det har aldrig resulterat i något skjutet djur. Men under gårdagens (söndagens) jakt var det dags! Bosse fick vittring på två djur (get och kidbock) och drevet gick lyckligtvis förbi en av skyttarna! Troligtvis lämnade geten sitt kid för att själv lura bort faran (Bosse), men hon ställde honom på fel plats kan man säga... Skytten Finn avlossade sin bössa kidbocken föll till backen. Bosse drog först vidare efter geten, men återvände snart och tog upp spåret på kidet. När Bosse kom fram till kidet verkade han först tycka det var lite otäckt eller kanske rent av lustigt! Rådjuren brukar ju springa när han kommer, men inte det här...


Husse, Bosse o rådjur
Husse, Bosse o rådjuret!


Bosse med rådjursklöv
Bosse med en av rådjurets klövar.Lördagens jakt var inget vidare. Bosse o matte gick två drev i spöregn och emellanåt var det snöblandat regn som föll från himlen. Det var långt ifrån det perfekta jaktvädret kan man nog säga. Jag (matte) tyckte att det var på tok för blött! O även Bosse verkade vara lite less på vädret.... Efter sista drevet (medan matte, husse o Uffe i jaktlaget avslutade dagen med lite prat) bäddade Bosse under en gran o kröp ihop.  

Syskonträff

Igår kväll fick Bosse träffa sin syster Stella (Qalla) som bor en liten bit utanför Växjö. Det blev  inte så mycket lek (till Bosses och Stellas stora besvikelse...) eftersom vi inte har något bra ställe att släppa busarna på. Däremot kunde vi passa på att träna lite ihop. Stellas "hussar" ( =far och son som har Stella ihop) ville ha lite träningstips. Bosse uppskattade nog inte träningen lika mycket som husse o matte, men trots det visade han att han är en duktig vovve.

I helgen blir det jakt. Hoppas hoppas att husse (eller någon annan skytt) kan få skjuta något djur för Bosse!

Rättning av inlägget "Söndag 13 januari"

P g a bristande kunskaper om hur Münsterländare ska jaga änder har det blivit ett fel i föregående inlägg ("Söndag 13 januari"). Bosses uppfödare Lena har kommenterat inlägget:

"Fel, fel, fel husse!
Det är precis så münstrar ska jaga änder. Stöta änder med skall har högst koefficient på de tyska proven:-)))))))))))"

Det är svårt att inte bli stolt över Bosse när man får veta något sådant!


Söndag 13 januari

Idag har det varit jakt för hela slanten. Bosse fortsätter att visa goda jaktegenskaper. Kul med dagens jakt var bl a att det var många skyttar som satt på pass, 8 stycken om jag inte minns fel. Dessutom har vi bekräftade uppgifter på att Bosse drivit både älg och räv under dagens drev.
Det vore fel att påstå något annat än att Münsterlänare är riktig allroundhundar när det gäller jakt! Självklart kan det säkert variera från individ till individ, och även bero på arvsanlag. Men när det gäller Bosse så verkar han jaga allt som rör sig i skogen...

Jag missade visst att skriva, i förgående inlägg, att Bosse jagade en gräsand förra söndagen. Gräsanden flög för sitt liv, o Bosse skenade efter med fullt skall! =) Detta resulterade i att husse fick sig ett rejält gott skratt!! Jättebra Bosse! Men det är inte riktigt på det sättet man jagar fågel... =)
Det kommer nog med åren får vi hoppas. Han har ju faktisk visat tidigare att han vet hur man står för fågel!...

En helg med jakt!

I fredags var husse, matte och Bosse ute och jagade. Husse satt på pass medan Bosse o matte försökte göra skogen osäker. Matte "shoade o shimmade" o Bosse gjorde så gott han kunde. Han var iväg på några drev men varken matte eller husse såg till något annat djur än Bosse....
Eftersm det är snö kunde matte i alla fall se lite spår från både älg och rådjur, men de verkade inte vara jättefärska. Men helt klart är att efter en dag på jaktmarken hade Bosse lämnat många tassavtryck efter sig. Han for fram som en galning i skogen, sprang i cirklar runt matte som kämpade på för att ta sig fram i snön. Ibland såg han ut som en springade fyrbent snögubbe! Hade snö så gott som på hela kroppen =)
Jag undrar vart han får all energi ifrån?...
En sak är säker, Bosse älskar att få vara i skogen och jaga.

Idag har husse och Bosse varit iväg och jagat igen. Med var också två andra från jaktlaget.
Bosse var den enda hunden så det blev några drev för husse och Bosse. Men Bosse klagade inte.!Husse har berättat att han vägrade gå in i bilen när de skulle åka iväg o fika. Han trodde väl att han inte skulle få jaga mer förståss!... Bosse ville minsan inte ha fikapaus. Husse fick "hjälpa" Bosse in i bilen...
Husse var jättenöjd och riktigt stolt över Bosse när de kom hem. Bosse hade gjort ett jättebra jobb i skogen hela dagen. Han hade ett antal drev, husse och en av de andra skyttarna hade sett rådjur som han drev. Ena gången såg husse två stycken som hoppade ca 60 meter från honom. Tyvärr kunde han inte skjuta eftersom det var för mycket grenar ivägen. De andra två skyttarna var mycket imponerade över Bosses jobb och gav honom många lovord.
När det var dags att åka hem hade Bosse fortfarande inte tröttnat på att jaga. Istället för att hoppa in i buren i bilen gav han sig iväg på ytterliagre ett drev. När han nästan var tillbaka vid bilen bar det iväg igen! Han insåg sedan att jakten var slut för den här gången och hoppade lite vemodigt in i bilen.
En dag i skogen tar hårt, både på husse o Bosse. I skrivande stund ligger de båda två och sover sött  =)


Trött efter jakt
Bosse aningen sliten efter en dag med jakt.

Nyårsafton

Nyårsafton är inga problem när man är jakthund! De enda reaktionerna vi fick från Bosse var positiva reaktioner. Bosse verkade till en början tro att det var jakt på gång. Vid tolvslaget hade nog Bosse vant sig vid smällarna och raketerna, och han roade sig med att slicka i sig den Pommac som spilldes ut på balkongen. Mums!

Julen -07

Nu har matte slarvat med bloggandet...


Tro det eller ej, men det har hänt en del sen sist. För några veckor sedan trotsade Bosse rejält, o envis som han är så ville han oftast inte som husse och matte. Detta resulterade i stenhård träning för att få Bosse att förstå att trots inte går hem. Det verkar också ha gett resultat. Sedan dess få jag nog lov att säga att Bosse har hållit sig på banan. Ett o annat litet försök gör han ibland, men det hör väl till i hans ålder...
Julafton

Bosse har också upplevt sin första julafton. O det var kul må ni tro! Först o främst fick Bosse alldeles egna paket som han snart hade öppnat utan problem.


312435-42


När detta var klart assisterade han husse.

Bosse hjälper husse med julkl.


Sedan röjde han runt bland allt papper på golvet o verkade tycka att det var jättekul att få bita i pappret o trasa sönder det i små små bitar...
 

Bosse bus!


Bosse fick en reflexväst  och en leksasälg i julklapp av mormor och morfar.

Bosse har lekt lite med sin "bästis" Ozzo. De har otroligt kul ihop! I närmare en timme var det så gott som full fart hela tiden, med undantag för ett par vattenpauser, lite lydnadsövningar och vilopauser som de själva kände att de behövde.


Bosse o Ozzo
              

     
   
Bosse o Ozzo igen
Det är viktigt att öva lydnad. O se så fint de sitter!För övrigt fortsätter vi se en massa täcken på att Bosse börjar bli en "stor" kille. Han lyfter ofta på benet när han kissar, han har dock inte börjat kissa på stolpar o dylikt utan kissar fortfarande på marken.
Bosse är också numera våran vakthund. Både i lägenheten och i bilen säger han till om någon kommer eller närmar sig, speciellt nattetid. Jättebra Bosse! Det är tryggt att veta att du säger till om någon kommer. Men det är lite tråkigt när du skäller till mitt i natten för att tidningsbudet skramlar ute i trapphuset...


Bosse gör ibland försök att bli "herre på täppan", han provar o ser om han möjligtvis kan vinna en kamp. Detta sker mot hela familjen, såväl husse som matte (och husses barn). Det absolut tydligaste försöket är när han vid ett par tillfällen har försvarat sitt tuggben genom att morra, resa ragg o visa tänderna när vi ska ta tuggbenet ifrån honom. HELT OACCEPTABELT BOSSE! O det har vi också visat honom. Nu verkar det dock som att han har förstått att han gör fel, han har inte "dummat" sig på det sättet sista tiden.Bosse kan ofta verka som en tuff o hård grabb, men inom honom bor ett riktigt "gostroll"! O nu har även matte fångat det på bild! Det är inte bara en bild, utan flera!... =) 


Bosse i husses famn
Bosse i husses famn.


Bosse gos!
Bosse i husses knä.


Bosse gosar med Elin
Bosse o Elin mysar i soffan.
Bosse o husse gosar               Bosse o husse busar!   
       Först var det lite mys...                                ...men sen övergick det till bus!

Husse o Bosse har också varit ute o jagat. Bosse var duktig o stötte rådjur! Tyvärr blev det aldrig läge att skjuta.


RSS 2.0