Träningsgrupp i Kalmar

Ikväll har husse och Bosse varit och tränat tillsammans med ett gäng andra vovvar i Kalmar. Det är vorstehklubben som anordnar träningsgruppen, och enligt husse (som i skrivande stund är påväg till Norrköping) var det en Münster/"Gråsidingsmaffia" som var där. Till och med en liten bebbe från R-kullen (född 29 februari -08) hade hittat dit, och deltog för miljöträningens skull. =) 

Enligt de första rapporterna har Bosse skött sig mycket bra under kvällen.
De tränade lydnad och apportering (både på land och i vatten).
Mer info kommer inom kort.

En helg med massor av badande!

Helgen bjöd på en hel del sol och bad och det gillade vi mycket, och inte minst Bosse trivdes som fisken i vattnet! 
Fredag, lördag och söndag begav vi oss till Lilla Älgsjön, ett par mil norr om Norrköping. Där lånade vi mina föräldrars ( d v s Bosses "mormor" och "morfar") båt och begav oss ut till en ö.
Bosse som redan var i vattnet när den lilla ekan avgick fick ta en simtur till ön, alla tre dagarna! Bra motion sa husse, taskigt tyckte nog Bosse som visade tecken på att han gärna skulle vilja komma upp i båten. (Tilläggas bör att när han väl åkte i båten verkade det som att han hader lite svårt att bestämma sig om han skulle åka eller hoppa i... Han näst intill balanserade på kanten emellanåt och var nära på att halka i flera gånger.) Hur som helst kan vi konstatera att Bosse är en riktigt duktig simmare!

Väl ute vid ön for Bosse fram och tillbaka på land och så i vattnet för att ta en simtur. Vi fick noga hålla koll på honom för såfort han fick chansen gav han sig iväg, och det var inga korta simturer utefter land precis. Nej, Bosse sökte av vattnet efter pippisar, och ibland fanns det en och annan fiskmås som tyckte att det var kul att retas lite med stackars Bosse.
 
Innan helgen har Bosse tagit det lite försiktigt när han ska i vattnet, han ville gärna kunna gå i. Men efter att ha triggat honom ett par gånger hoppar han nu i vattnet utan att tveka...


Bosse höll gärna till i fören medan husse rodde.


Tack!

Husse och matte tackar för stödet vi har fått efter utställningen i söndags. (Se kommentarer till föregående inlägg.) Det behövs i dessa tunga tider... =)

Även Bosse är tacksam för alla uppmuntrande kommentarer, även att han troligtvis inte är medveten om 2:an...
Bosse fick en ny "pippi" (leksak) innan vi lämnade utställningen. Den bar han med stolthet till bilen, nästan så att man kunde tro att han hade vunnit!! Så han var lika glad, om inte gladare, efter utställningen. =)Bosse har nu fått börja bekanta sig med kanin. Han visar stort intresse, tycker om den mycket men tycker nog att det är lite ovanligt att ha den i munnen.

Utställning på Himmelstalund i Norrköping

I helgen, 31 maj - 1 juni, var det stor hundutställning på Himmelstalundsfältet i Norrköping. Bosse var en av de 1400 hundarna som var anmälda till igår, söndag. 
Bosse skötte sig exemplariskt. Domarens bedömning blev dock en besvikelse för våran del. Vi lämnade utställningen, stolta över Bosses insatts, men med endast en 2:a i betyg.  
Man kan inte låta bli att förundras... För någon månad sedan fick Bosse 1:a pris och HP. Bedömningen verkar alltså variera kraftigt beroende på vem som är domare.

Såhär löd domarens bedömning denna gång:
Högställd hane med maskulint huvud, bra hals, stark rygg. Kort ngt brant kors. Allt för raka vinklar fram och bak. Rör sig med något kort steglängd. Päls och tassar u.a. En junior som behöver tid på sig.

(Domaren uttalade sig också om att Bosse har ganska bra huvud. Enligt domaren på utställningen i enhörna har Bosse väldigt rastypiskt huvud...)

Det finns i alla fall några likheter med bedömningen från utstälningen i Enhörna (se tidigare inlägg), bl a vinklar och steg. 

Nu får det nog dröjja ett tag innan nästa utställning så att Bosse får den tid han behöver. Sen återstår att se om vinklar mm kommit i sin ordning.


Ikväll ska Bosse få bekanta sig med kanin. Ev. kan det nog bli något bad för hans del också. Bosse badar nämligen mer än gärna! I helgen var husse, matte och Bosse vid Lilla Älgsjön ett par mil utanför Norrköping. Där lånade vi "morfar" och "mormors" båt och åkte ut till en liten ö. Bosse for upp o ner i vattnet, simmade efter fåglar och lekte med pinnar. Efter ett par timmar började han bli lite trött och höll sig rätt lugn =)

Q-kullens 1-årsdag!

Den 23 maj fyllde Bosse 1 år! GRATTIS!
Vi firade dagen med att Bosse fick några paket och lite extra gott att äta.

RSS 2.0