Utställningen den 27/4 i Enhörna

Förra lördagen var det dags för Vorstehklubbens utställning i Enhörna. 36 hundar var anmälda och de flesta av dem var korthårig eller strävhårig Vorsteh. 10 stycken Kleiner Münsterländare ställde upp och sju stycken av dem är Gråsidingar! ( d v s från samma uppfödare som Bosse)
I Bosses klass, hanhundar juniorklass, var det tre hundar anmälda: Förutom Bosse (Gråsidingens Qrocus) så var det Gråsidingens Qvanne och Gråsidingens Pinus. Pinus tog hem första platsen med en 1:a i betyg och ett CK, Bosse kom tvåa med en 1:a i betyg och ett HP och Qvanne kom på tredje plats med en 1:a i betyg.

Bosses bedömning lyder såhär: Hanhund av mycket god typ, 58 cm. Huvud med bra proportioner och rastypiskt utseende. Bra hals, lite rak i sin skuldra, bra bröst. Ordinär vinkel bak, lite rak fram. Rör sig med lite kort steg och hög svans. I övrigt bra. 

Pinus blev sedan utsedd till BIR-hund (bäst i rasen) och fick därför tävla i "best in show" där han slutade på fjärde plats.

Pinus
Pinus till höger.Under utställningen träffade Bosse en jättefin flicka som han blev mycket förtjust i, nämligen Gråsidingens Primula.

Bosse Primula
Bosse och Primula bekantar sig med varandra.Bosse var rätt uppspelt under hela utställningen. Han hade svårt att slappna av och husse kämpade väl med honom i ringen för att försöka hålla honom lugn. Bosse är alltid glad och sprallig men han var inte riktigt sig lik den här dagen. Mer "miljöträning" kanske skulle vara på sin plats...Gråsidingarna
Gråsidingarna som deltog.
Från höger: Qvanne, Bosse, Pinus, Primula, Kanel, Mynta och Norna. 

RSS 2.0