Lördag o jakt

Då var det dags för jakt igen. Lördag, lite regn o blåst och djuren verkade vara bortblåsta! Matte o Bosse gick två drev tillsammans och förutom ett antal fåglar som Bosse kunde nosa upp så blev det ett drev efter rådjur. Vinden verkade dock ställa till det för Bosse som efter en bit tappade spåret. Bosse kämpade  i alla fall tappert med vida sök kring matte.

Bosse är spänd av förväntan när det snart är dags att ge sig ut och söka av terrängen efter rådjur.
Bosse fick ligga kvar i bilen tills det var dags att ge sig ut. Han är allgtid alldeles skakig i kroppen innan han får ge sig ut. Den som väntar på något gott, väntar alltid för länge... Tror jag Bosse tycker i alla fall...

Onsdag den 1 oktober

Då var Bosses första jaktdag till enda för den här jaktsäsongen. Enligt husse skötte sig Bosse bra, men tyvärr var det dålig uppslutning av de andra jaktlagsmedlemmarna. Från början skulle i alla fall 4-5 stycken delta under onsdagens jakt, men när dagen kom var det bara två tappra jägare som trotsade det gråa och regniga smålandsvädret. Husse Jonas och jaktlagets andra Jonas gjorde det bästa de kunde av dagen. Inget djur fälldes dock.

I skrivande stund (fredag kväll) är husse och Bosse påväg hem med en råbock! Den fälldes ca. 18.15 av husse på jaktmarken utanför Åseda. Husses andra skjutna råbock för den här jaktsäsongen!


Bosse tycker råbovken är jättefin o spännande.
Bosse tycker den luktar spännande.

RSS 2.0