Öland

Vid sju-tiden i lördags morse åkte vi iväg. Klockan nio skulle vi samlas på Öland för att träna fältträning. Det var en solig och fin dag, en del blåst som avtog mer och mer under dagen.

Vi hade inte tränat Bosse på fält innan så det här var helt nytt, såväl för Bosse som för husse. Men Bosse fattade snabbt hur man skulle göra och det var kul att se hans framsteg under dagen. Redan på det första fältet hittade Bosse på att par rapphöns. Han kom dock lite nära ochfick därför inte direkt till något stånd. Men innan dagen var slut bjöd han på flertalet fina stånd.
Det var inte bara rapphöns som höll till på fältet utan en hel drös med harar. Bosse och ett par hundar till som inte enbart är inkörda på fågel tog gärna upp jakten även på dem...

När dagen var slut vid 15-tiden var det ett gäng trötta hundar som säker sov gott i bilen hem till smålandsskogarna.


I söndags åkte vi ut till jaktmarken i Åseda och lade ett blodspår åt Bosse. För första gången gick spåret över vatten (en bäck) och sedan över en väg. Bosse, som inte har gått något blodspår sedan sent i höstas, klarade spåret galant. Det hade visserligen inte legat längre än ett par timmar, men det var ändå en och annan klurighet på vägen ( i form av vatten och väg). Bosse visade dock att han behöver svårare spår så nästa gång får vi utöka timmarna.

Träningsgrupp i Växjö

Vorstehklubben har startat en träningsgrupp i Växjö. Trots dåligt väder var sju hundekipage med och tränade i söndags. Det tränades "gå fot", inkallning, aportering mm. Väldigt nyttig träning! Bosse skötte sig mycket bra och gjorde husse och matte stolta.



Bosse "Nicke Nyfiken" med vind i öronen



"Gå-fot" träning




Hundslalom




Söndag den 21 mars åker vi till Öland för fältträning.

RSS 2.0