Lördagens skörd: Ett rådjur och en hare

I lördags var jaktlyckan god! Bosse kämpade och slet i drygt två timmar och han gjorde det bra. Skogen verkade vara full av djur och efter de dryga två timmarna hade nog så gott som varje älg, rådjur, hare och räv flytt till en annan del av skogen. Bosse hade 5 upptag och dagens skörd blev ett stycke rådjur och så fick husse skjuta en hare för Bosse. Kul!

Men kanske det roligaste och häftigaste som hände var att Bosse återigen visade att han har ståndegenskaper i sig. Husse gissar på att det var älg (ko och kalv) som Bosse ställde. Efter några minuters ståndskall övergick ståndskallet till gångskall! Vad ska man säga?!? Häftigt, coolt, superkul!


Bosses första hare.
Bosses, och även husses första hare! 


GPS

Bosse har fått en GPS som han har på sig när han jagar. Det innebär att vi kan se hur han rör sig och vart han befinner sig, hur långt han totalt har sprungit och snitthastighet för hur fort han rör sig.


Jag, matte, blev väldigt imponerad när jag kunde konstatera att Bosse under ett drev snittade ca 20 km/h, i terräng! Hur är det möjligt att hålla koll på djuret, skälla, och springa så fort upp och ner över stock och sten!?!


Det vi också har kunnat konstatera är att Bosse inte helt och hållet går i sina bakspår för att hitta tillbaka efter ett drev. Han verkar helt enkelt ha en inbyggd kompass i sig. När han har släppt djuret har han koll på åt viket håll han ska, för att senare gå på sina egna bakspår och hitta tillbaka. Det innebär att han kan ta en kortare väg tillbaka än den han har drivit djuret. Jag är mycket imponerad! Själv skulle jag gå bort mig utan karta och kompass i okänd terräng…Redo för jakt
Bosse redo för jakt, GPS:en o västen på!


RSS 2.0