Bushundar!

Bosse och Ozzo har väldigt kul tillsammans!


Tuffa tag!
Tuffa tag!I avvaktan på att någon ska aggera...
Avvaktande...


Mycket spännnde med pippisar när man är fågelhundar.
När man är fågelhund är det självklart spännande med pippisar!


Tack Tony (Ozzos husse) för de fina bilderna!


Äntligen jakt!

I söndags var det dags för Bosses första jakt för säsongen. Han hade varit med husse tidigare i veckan under älgjakten men då fick han snällt ligga i jaktstugan, eftersom jaktlagets älghundar skulle sköta ”hundgörat”. Jaktlaget hade tilldelats 2 vuxna älgar. En tjur fälldes på måndagen, vilket innebar att det i söndags fortfarande var ett vuxet djur kvar att skjuta enligt tilldelninge


Husse och Bosse gav sig ut på första drevet och det dröjde inte mer än ett par minuter innan Bosse fick närkontakt med vilt. Det var en älgtjur, en kviga och ko och kalv som Bosse stötte på inne i en tätning. Tjuren och kvigan gick åt ett håll, medan Bosse tog upp jakten på ko och kalv som gick åt ett annat håll. Några minuter efter att Bosse fått fart på djuren ljöd ett skott genom skogen. En av skyttarna hade skjutit på kvigan, som inte lade sig direkt utan fortsatte in i skogen. Bosse drev ko och kalv i ca 15 minuter innan han återvände till husse.


Väl tillbaka hos husse stod det klart att Bosse skulle få genomföra sitt första skarpa eftersök, eftersom skytten inte hittade kvigan. Bosse började spåra men tappade fokus och husse bestämde sig för att börja om. Denna gång gick det bättre och efter ca 60-70 meter stannade Bosse upp och stelnade till. Ca 2 meter bort låg då kvigan, död. Duktig Bosse!


En väldigt händelserik jaktdag! Kvigan är den första älgen som har skjutits för Bosse och dessutom fick han prova på ett riktigt eftersök. Kul!  


RSS 2.0