Vår!

Efter den stränga vintern är våren äntligen här! Snö och ihärdig kyla gjorde att jaktsäsongen 2009/2010 tog slut tidigt för Bosse (i mitten av december). Men den korta säsongen var en väldigt bra säsong där vi tydligt har sett Bosse utvecklas och växa som jakthund. Jättekul! Och vi inser vilken jaktmaskin Bosse verkligen är! Han är full av bus, gos och jaktinstinkt!Och vem kan tro att han blir 3 år i maj!?! Valptakterna sitter fortfarande i, vilket tydligt syns vid lek.


Jaktsäsongen har varit innehållsrik för Bosse. Det har skjutits älg, rådjur och hare för honom. Han har även genomfört skarpt eftersök. Bosse har dessutom fått visa att han klarar att ta hand om rådjur som vill resa sig och fly efter att det blivit påskjutet…


 … Det var Bosses sista jakt för säsongen (jag tror det var andra helgen i december -09). Bosse och husse hade precis påbörjat ett drev. Bosse följde som vanligt sina rutiner med att börja med att tömma task och tarm. Medan Bosse skötte dessa bestyr fick husse syn på fyra rådjur som kom springandes rakt mot dem. Husse satte sig på huk och såg rådjuren komma närmare och närmare. Bosse befann sig några meter bort, fortfarande med toabestyren. Husse som hade hagelbössan med sig gjorde sig redo, siktade in sig på ett av rådjuren och precis när det var läge för att skjuta fick Bosse syn på dem… Bosses skall fick ett av rådjuren att kasta åt sidan vilket resulterade i att husse istället för att träffa ett rådjur träffade två! Båda djuren gick omkull, men det ena som kanske fått lite mindre hagel i sig skulle resa sig och springa vidare. Detta blev Bosse dock varse, och han var snabbt framme och tog ett struptag på rådjuret och tvingade ner det till marken igen. Bosse skötte detta utmärkt och rådjuret var snart dött.

 
Vad vi vet har inte Bosse stött på några vildsvin under jakt ännu, men det är troligtvis inte långt borta. Under vintern har det var inne mycket vildsvin på marken och ätit vid åtlarna. Det har även skjutits 2-3 vildsvin på jaktmarken under hösten. Men helt klart är att Bosse verkar ha stor respekt (vilket såklart är jätteviktigt) för vildsvin. Det närmaste Bosse har varit vildsvin är att han har varit i kontakt med vildsvinskött och dessutom har husse kört ett oslaktat vildsvin i bilen. Dagen efter att vildsvinet hade legat i bilen, och Bosse skulle åka i bilen reste han ragg och skällde med ett speciellt lite mörkare och skorvigt skall. Haha! Vi förstod direkt och skrattade gott åt Bosse :)Lite bilder...Puss husse!Bosse älskar att busa i snön...Bosse smyger på pippisar...Massor med snö!

RSS 2.0