Bilder från Öland

Freddy och vildhundarna var nyfikna på varandra...
Vad är du för en filur?


Freddy har fått upp ett (tåg)spår...
Freddy fick upp ett (tåg)spår i djurparken...


Freddy spanar in pippisarna.
Freddy spanar på pippisar.


Man blir trött av att vara på djurpark.
Man blir trött av att vara i djurpark. Skönt att få vila lite på husses arm.


Bosse provar badtemperaturen
Bosse tar sig ett bad vid Ölands norra udde.


Freddy kämpade för att hålla sig uppe ur vattnet...
Freddy hoppade från sten till sten och försökte att undvika vattnet =)


Freddy till vänster o Bosse till höger
Fina vovvar!Freddy på stranden.

Spanar efter brudar... (och annat skoj såklart!)
Bosse solar på stranden.


Freddy sover och storebror Bosse spanar...
Freddy tar en tupplur och Bosse spanar efter brudar o pippisar...


Freddy tar en tupplur mot husses ben
Trött och frusen! Skönt med lite vila mot Husses lår.


Åter Norrköping

Dagarna på Öland gick fort. De två första nätterna tillbringade vi i en stuga på Ölands djurpark. Stugan låg vid savannen och vi hade därför alla möjliga djur utanför dörren. Freddy tyckte djuren var spännande. Han tog det hur lugnt som helst, satte sig ner och tittade nyfiket på dem. För Bosse var det nog mer än skräckblandad förtjusning...

Men lille Freddy som sagt, hur cool och lugn som helst! Han visade inga tecken på stress över att vara i en djurpark med massor med konstiga djur och dessutom massvis med folk. Uppfödare Lena nämnde att Freddy har bra mentalitet, något som vi nu verkligen fick bevisat!

De tre sista nätterna bodde vi i en liten stuga på campingen Böda sand. Och det var en liten stuga! På 11 kvadrat bodde vi tre människor och två hundar. Som tur var hade vi bra väder och behövde inte tillbringa alldeles för mycket tid inne... Och sen är det ju faktiskt som så att "finns det hjärterum, så finns det stjärterum..."

Torsdag och fredag blev det sol och bad. Både Bosse och Freddy verkade tycka att det var rätt nice faktiskt. Riktigt kul att busa i sanden, men OJ så sandig man blir! Mellan buset låg Bosse i sanden och spanade efter spännande saker, typ pippisar och andra hundar. Freddy kom till ro och sov en hel del.

Bosse badade så mycket han hade tillåtelse till. Freddy är fortfarande en badkruka som man får bära i om han ska bada. Inte ens en mumsig leversnitt kunde locka ut honom i vattnet!

Bilder och film kommer inom kort! Husse och Bosse har nämligen dragit till jaktmarken med kameran (och därmed bilder och film!)... Imorgon är det bockjaktspremiär. För husse... För Bosse blir det bara jobb ifall någon skytt skulle skadeskjuta.

Öland

Imorgon bär det av till Öland. Det blir en dag på Ölands djurpark, dit man får ta med sig hundar! (Blir nog bra träning både för Bosse och Freddy.) Sedan får vi se vad vi hittar på beroende på vädret. Hur som helst ska det gärna vara hundvänliga aktiviteter.

Bosse och Freddy fortsätter att ha kul ihop. Precis tokiga är de emellanåt! Och i nästa stund jättemysiga när de ligger och brottas. Bosse är hur snäll som helst och låter Freddy vara "störst och starkast" ganska ofta. Men det är nog bara för att han har total kontroll över situationen. När som helst han vill, trycker han undan Freddy och hamnar själv överst i högen =) De är en fröjd för ögat att titta på! Riktiga guldklimpar =)


Mera film!!

Dragkamp!
http://www.youtube.com/watch?v=h5yILK5J8ZY

Ännu mera dragkamp
http://www.youtube.com/watch?v=V9ZBWsvo5uM

Törstiga hundar...
http://www.youtube.com/watch?v=U-7Mgz-1lYk


Freddy = Långben

Freddy växer så det knakar! Riktigt långbent har han blivit. Börjar bli dags att öka på mängden mat..

Bosse o Freddy är riktigt goa ihop! Mycket bus blir det och Freddy hänger gärna med storebror Bosse och nosar runt. Nosar storebror på något är det ju säkert något spännande!... O Bosse är fortfarande otroligt snäll och tålmodig när det gäller lillhulliganen Freddy!

I söndags var vi nere på jaktmarken. Byggde jakttorn och tog en kortare sväng i skogen för att märka ut några pass. Bosse tyckte nog att det var lågt av oss att låta honom gå i koppel medan Freddy fick springa lös. Men livet är inte alltid rättvist!

Freddy kämpade på bra över stock o sten. Det märks redan nu att han är en fighter av världsklass! Precis som storebror =) Och vid jaktstugan var det spännande att nosa runt. O Freddy verkade tycka att det smakade smaskens med en mocka koskit! =) 

 

RSS 2.0