Filmtajm!

Bosse och Freddy leker.

http://www.youtube.com/watch?v=X8bXTCtPAY8


När man är stor måste man vara snäll...

... Och det är precis vad Bosse är! Han är väldigt försiktig och har mycket tålamod med Freddy. Dessutom får Freddy allt oftare lägga sig hos Bosse. Igår delade de till och med Biabädd =) De verkar trivas rätt bra ihop. Mycket bus blir det och kul har de ihop kan jag lova!

Ikväll är husse och Bosse iväg och jagar vildsvin. Eller husse ska jaga och Bosse får ligga i jaktstugan och vara beredd på eventuellt eftersök. Freddy och matte ska ha myskväll i soffan, titta på friidrott och äta godis (Freddy får nöja sig med tuggben och kanske en och annan leversnitt!)

TACK för alla kommentarer! Alltid lika kul att läsa. Och Karin - kul att få höra lite om lille Ymer och Qvanne!

Skillnad på valp och valp

Det är kul och intressant att se skillnaden, så här långt, mellan Bosse och Freddy. Bosse är, och var även som liten, en fegis. Han gjorde inga större utflykter på egen hand den första tiden. Freddy däremot är modig och nyfiken och sticker gärna iväg en liten sväng på tomten för att söka nya erfarenheter. Självklart tycker Freddy det är kul att hänga med storebror Bosse men om inte Bosse vill är det spännande att nosa iväg själv.

Freddy sover redan hela natten utan att vilja gå ut o slå en drill mitt under skönhetssömnen. Det var annat med Bosse. Bosse ville under en längre tid ta en "mitt i natten kiss".  

En egenskap som både Bosse och Freddy har är att de är väldigt lättlärda. Sen har båda två en stark egen vilja som inte alltid ör lätt att tampas med... 

Det är tydligt att hundar, precis som vi människor, är individer med egna personligheter (eller heter det hundligheter när det gäller hundar?!?... =) )


9 veckor gammal

Idag är Freddy 9 veckor. Han sover mycket o tur är väl det! Han kan näligen vara ett riktigt litet monster när han busar runt och biter på det mesta som kommer i hans väg =) 

Bosse börjar tycka att det är riktigt kul med en lillebror. Ofta är det Bosse som tar initiativet och busar igång Freddy. Häromdagen var Bosse snäll och "vek ner sig" för att Freddy skulle få känna sig störst och starkast för några sekunder. Men Freddy vågade inte riktigt ta chansen... =)


Onsdag 21 juni

Idag har Freddy gått sin första promenad i koppel. O det kliar att ha halsband på sig kan Freddy lova! Annars gick det bra. Bosse som också fick följa med tyckte nog att Freddy var lite långsam och att de 3-4 pausarna i gräset var till överdrift. Men är man bara drygt 8 veckor så behöver man ta en liten paus ibland...

Bosse börjar nog vänja sig vid att ha en liten krabat vid sidan. Det är inte så att de sover ihop, men Bosse tillåter Freddy att ligga närmare och närmare. Igår kväll fick Freddy till och med lägga sig emot Bosses rumpa. Gissa om Freddy gosade in sig! Bosse såg till att börja med lite olycklig ut men slappnade snart av och blundade även han. Så sött! Freddy har även lyckats lura med sig Bosse på lite bus, inte mycket men lite i alla fall!

O så kom FREDDY....

Länge har vi väntat och nu är äntligen nytillskottet här! Bosse har fått en lillebror (kusin om man faktiskt ska se till det riktiga släktskapet). Han heter Gråsidingens Yxne, eller Freddy som vi kommer att kalla honom. 

Tro det eller ej, men Gråsidingens Y-kull föddes faktiskt på Q-kullens (d v s Bosses) årsdag! 23 maj 2010 föddes 6 friska valpar, varav 2 tikar och 4 hanar. Igår var det äntligen dags att hämta hem den lilla juvelen. Trots att det bara är tre år sedan Bosse var lika liten, hade vi nog glömt bort exakt hur gulligt det är med en liten valp!

Bosse är dock inte lika förtjust... Av hans reaktion att döma skulle man kunna tro att vi har släpat hem en utomjording! Samtidigt som Bosse tycker att valpen är intressant, verkar han tycka att lille Freddy är lite läskig =)
Freddy däremot vill inget hellre än att få leka med och vara nära Bosse. Men hur lätt är det när fegsnöret Bosse ryggar tillbaka och går undan?!?

Det är självklart en stor omställning för Bosse och tids nog kommer han nog inse vad man kan ha Freddy till... Bus och mys! Och kanske kan man någon gång skylla på lillebrorsan istället för att själv behöva ta på sig skulden... 

Mattajm
Mattajm!


RSS 2.0