23 maj 2010 = 3-årsdag!

GRATTIS på 3-årsdagen!
 önskas Bosse och alla kullsyskon i Gråsidingens Q-kull
http://www.grasidingens.se/html/q-kullen.html


Eftersök av vildsvin

I onsdags begav vi oss ner till jaktmarken för att passa på vildsvin. Vi såg rådjur och hare men inga grisar. Vid kl. 22 gav vi upp eftersom det åskade och vi tyckte att vi satt lite illa till ute på en åker.


Vi åkte till jaktstugan där vi skulle sova över natten för att sedan fiska på torsdagsförmiddagen. Väl i stugan tände vi en brasa och satt och värmde oss framför elden. Strax före kl. 23 ringde Jonas mobil. Det var Tord, en kille i jaktlaget, som ringde. Han och hans son var på grannmarken och hade skjutit på ett vildsvin. De hittade blod men ingen gris. Jonas och Bosse ryckte ut i regnrusket för ett eftersök.


Strax före kl 24 var de tillbaka i stugan, blöta och smutsiga. Och eftersöket hade gått bra!

Bosse nosade länge och väl på skottplatsen innan han satte igång att spåra. Spåret gick in i skogen och upp på en höjd. Men uppe på höjden avbröt Bosse och gick tillbaka till skogskanten, fortsatte lite lojt att följa skogskanten en bit innan nosen återigen gick till backen. Bosse gjorde en 90-graderssväng in i skogen. Spåret gick över ett vattendrag och ca 40 meter in i skogen låg grisen, död. Bosse var ivrig men tog det försiktigt och spårade noga fram till djuret.

Ännu ett lyckat eftersök! Och kul att veta att Bosse även spårar gris!

(Det var en grupp på 4 vildsvin som var framme vid åteln. Troligtvis började Bosse att spåra efter de tre grisarna som inte var påskjutna. Efter en bit kom han på sitt misstag och lyckades då hitta på det aktuella spåret.)


RSS 2.0