Gott nytt år!

Då är det snart nytt år igen. Vi hoppas på ett skadefritt 2012 med mycket jakt!


Annandagsjakt i Grytgöl
Annandagen drog vi till Grytgöl för jakt. Bosse och Freddy jagade i samma såt, men startade från olika håll. Husse gick med Freddy och matte tog med sig Bosse. Farhågan från min sida var att grabbarna skulle söka upp varandra och sedan hålla sig till antingen husse eller mig. Men detta visade sig vara en onödig farhåga. Det funkade hur bra som helst! Visst träffade Bosse och Freddy på varandra i skogen emellanåt, men detta var aldrig något problem. Vid något tillfälle, då Bosse tog upp rådjur, sökte lillebror Freddy upp Bosse och hängde på i drevet. Vid något annat tillfälle gick Freddy på ett rådjur och satte av efter det. Rådjuret med Freddy hack i häl, passerade husse och Bosse, och nu var det Bosses tur att hänga på lillebror.

Förutom detta hade både Bosse och Freddy flera egna drev, och det hade kunat slutat med god jaktlycka om det inte hade varit för mindre bra skytte under dagen.... Dock inga eftersök utan helt enkelt bomskott! Denna dag kom rådjuren i hög hastighet förbi skyttarna och ville heller inte låta sig "visslas fast". Kanske på grund av att det blåste mycket och att det ställde till det för djuren att lokalisera hunden?!?


I torsdags var vi i Troserum och jagade. Med endast två passkyttar får man göra det bästa av situationen. Bosse skötte sitt jobb, dock inget vilt skjutet. Freddy fick vila denna dag på grund av en sargad tass. Han har fortfarande problem med att jacket som han fick sytt mellan tårna, spricker upp lite grann vid jakt. Detta brukar han dock inte ha några besvär av utan det läker ihop mellan jakttillfällena. Men på annandagen lyckades han hitta något annat vasst att trampa, så han har även ett skärsår precis intill den stopra trampdynan i samma tass. Med anledning av det har han varit halt ett par dagar, men såret ser ut att läka fint!


Sent om side kommer även en liten rapportering från en lördagsjakt från ett par veckor sedan. Denna lördag var det jakt i Troserum och det var en bra jaktdag som resulterade i en skjuten älgkalv och ett rådjur. Husse hade precis släppt Bosse och Freddy. Freddy drog iväg på något drev och Bosse tog upp jakten efter rådjur. Freddy släppte sitt drev ganska snart och hängde på storebror istället. En kalv sköts (husse tror att Freddy nog var  och minuten senare sköt en av passkyttarna på ett rådjur.

RSS 2.0