Harjakt

I söndags var det harjakt med harhund i Troserum. Bosse och Freddy fick följa med ner till jaktmarken, men inte jaga eftersom det var en harhund inlånad till denna dag.

Bosse och Freddy fick i alla fall nosa runt lite på och runt en grisåtel medan husse fixade och styrde lite med den.

Två harar blev dagens resultat. Bosse och Freddy tyckte det var öken med harjakt och hoppas på lite "riktig" jakt nästa helg, så även de får rasta sina lurviga.

Trettondagen

Jakt i Troserum.
Första såten bjöd på god jaktlycka! Drevern Boss behövde inte många minuter på sig att nosa upp rådjur. Strax efter att han blev släppt började han väcka med skall. Och sedan var drevet i full gång. Det närmade sig, buktade och försvann en bit bort för att sedan bukta tillbaka igen. Plötsligt hördes ett skott, som lät som att det kom från en skytt längre bort. Boss skall fortsatte att komma närmare. Max ett par minuter efter första skottet hördes ett skott igen, dock inte från samma skytt utan detta kom från betydligt närmare håll.

Jaktledaren frågade på radion vad som påskjutits. Husse Jonas (som sköt det andra skottet) meddelade att han hade skjutit på ett rådjur och att detta djur låg. Han meddelade också att Boss var på ingång till honom. En annan skytt meddelade att han hade skjutit en älgkalv!

Första tanken var att Bosse kanske hade stött upp älgarna. Skytten kunde dock berätta en mycket mer spännande jakthistoria! På väg ut till sitt pass såg han fyra älgar som låg och vilade. Det blev en spännande ansmygning. På ca 20 meters håll, när skytten blev upptäckt och älgarna reste sig för att fly sin kos, fick skytten sitt läge!

Bosse fick jaga i dagens sista såt. Bosse var iväg på två drev, det första troligtvis älg och det andra troligtvis rådjur.

Freddy fick vila även denna helg för att tassen ska få repa sig ordentligt.

På söndag är det harjakt med harhund i Troserum.

RSS 2.0