Valpträff i Enköping

I söndags var det dags för Q-kullens första valpträff. Tyvärr var bara 4 av sju valpar där, men viss förståelse får man ha för att alla inte kom. Bor man på Gotland eller i Finland blir det väldigt lång resa till Enköping. Jättekul i alla fall!

Deltog gjorde kullens tre grabbar, Qvanne, Quercus och så Bosse (Qrocus). Med var också en av kullens 4 brudar, nämligen lilla Qalla. Hon är otroligt söt! Det är ju självklart grabbarna också, men det skiljer sig endel mellan hanar och tikar, bl a storleken. Sedan är det väl inte så poppis kanske om man kallar en kille för söt... Det har husse bestämt påpekat... Hehe...
Hur som helst, alla 4 valpar som deltog är jättefina och goa! O jag är säker på att de tre som inte kunde vara med är lika fina.

Dagen bjöd på endel bus och mer eller mindre närkontakt med rapphöns (Det skedde en liten olycka, och vipps kunde Bosse få med sig en fågel hem som vi kan använda vid apportträning...)

image29
Bosse får provsmaka på fågeln som efter en liten olycka fick "avlivas". Med på bilden är också Bosses "morfar" och uppfödaren Lena.Innan det var dags för att ställa fågel fick valparna hälsa på varandra och busa lite. Medan Qvanne och Quercus busade runt i snön, tog det ett tag innan Bosse fattade att han skulle leka och inte jaga. Han sprang runt i snön och nosade och matte försökte tala om för honom att det var "hopp och lek" som gällde. 

image31
Bosse på egna äventyr...Tillslut kom han till insikt och insåg att brorsorna var riktigt roliga... O full fart var det! 

image33
Väldigt possitivt är att Bosse, och även de andra valparna, visade att de kan bli duktiga på fågeljakt. Alla mer eller mindre stog för fågel, i alla fall några sekunder =) Tiden kommer visst med åldern förklarade uppfödaren Lena.


image30
Bosse och matte i väntan på våran tur att få ställa fågel.
image34
Kullens tre hanar. Från vänster: Quercus, Qvanne och BosseVi kunde konstatera att Bosse och Qvanne är extremt lika varandra.

image38                  image39
Qvanne?                                        Bosse?
Med på valpträffen var också valparnas mamma Dina. Hon verkade dock inte överförtjust med att få träffa sina valpar... Hon sa ifrån ordentligt varje gång någon av dem kom i närheten. Troligtvis handlar det om att valparna börjar bli könsmogna.

image40
Dina, Q-kullens mamma.
Vi avslutade dagen med ytterligare lite bus och en gruppbild. Quercus var lite krasslig, troligtvis öroninflammation, och hade därför redan åkt hem. 

image41
Från vänster: Qalla, Qvanne, Bosse och DinaBosse, matte och husse (och Bosses "morfar" Håkan) tackar uppfödaren Lena för en rolig och upplevelserik dag! Vi hoppas på en ny valpträff i vår. Vi vill också passa på att önska God Jul och Gott Nytt år!
  
Grattis Bosse!

Idag fyller Bosse 6 månader! Vi märker att han så smått börjar bli en stor kille. Han har bl a ett par gånger lyft på benet när han har kissat. Vissa dagar är han väldigt lyhörd och lyder duktigt. Andra dagar är han lite mer trotsig och prövar gränserna. Men i det stora hela är han väldigt duktig och sköter sig bra. Trotset hör ju till... 

När mörkret har infunnit sig har vi väldigt mycket kaniner här på området. Bosse tycker förståss att det är hur kul som helst att jaga kaninerna när han får chansen. I början var det full fart så fort han fick syn på en. Nu är det mer smygande kring det hela. Bosse smyger runt, spanar och luktar. Han är väldigt rolig att se på denna tid på dygnet! =)

På söndag ska vi på valpträff i Enköping! Ska bli jättekul! Bosse är väl än så länge inte medveten om vad som komma skall... Men jag känner mej rätt säker på att även Bosse kommer uppskatta söndagen väldigt mycket. 
 

Lördag och jakt

Igår var husse och Bosse iväg på jakt igen. Det blev inget djur skjutet men Bosse gjorde ett jättebra jobb i skogen!

Under det första drevet fick Bosse vänta i bilen och istället var tre Wachtlar ute och gjorde skogen osäker. Efter att husse och de andra jägarna fikat, och Bosse hade busat runt i snön, var det dags för dagens andra drev. Och nu äntligen skulle Bosse få jobba lite. Väldigt possitivt med dagen var att Bosse var i väg ca 10 min och drev älg! (Husse kunde av spåren i snön se att det var en älg.) Det brakade till ordentligt när älgen gav sig iväg och Bosse satte efter med ett rejält jaktskall. 
Det är jättekul att veta att Bosse inte bara går på rådjur, utan också älg! Förutom älgdrevet var han också iväg några kortare rundor med rådjur i spetsen.

Bosse var ganska trött efter dagens jakt och trivdes bra med att tillbringa kvällen tillsammans med husse och matte i soffan. Ibland blir det dock lite varmt och då är det skönt att kunna svalka av sig lite på hallgolvet...

HP, BIR och BIG!

I söndags var det dags - Valputställning i Mjölby. Det blev en lång dag i ridhuset men vad gör det när man har en så fin och duktig hund som Bosse...

image23
Lång väntan innan det var våran tur...


Det blev flera timmars väntan innan det var våran tur att "gå in i ringen". Bosse skulle bedömmas som 66:e hund av totalt 88 i ring 3. Men Bosse var duktig och höll en låg och till synes ganska lugn profil på sin filt. Det är viktigt att ladda ordentligt innan...

Bosse skötte sig inte exemplariskt, men ändå bra! Vi fick springa ett extra varv eftersom det blev endel hopp och skutt det första. Uppställningen gick rätt okej den med. Men det är ju lite svårt att koncentrera sig på att stå fint och rätt när det finns så mycket annat att göra, som att nosa och spana på andra hundar...
Domaren utsåg i alla fall Bosse till BIR-valp (bäst i rasen) och även BIG-valp (bäst i gruppen). Därmed gick vi vidare till Final för valpar 4-6 månader! Förutom BIR och BIG blev det även ett HP (hederspris)! 
I rasen Kleiner Münsterländer var det Bosse och Hirsch Fänger´s Napoleon som slogs om titeln BIR. 


image27
 Finalen


Sedan blev det dags för final. Bosse skötte sig något bättre här. (Kan det vara för att husse, och inte matte, skötte finliret i ringen denna gång...??? Nä, måste bero på att Bosse hunnit få lite extra träning... Eller???) Bosse placerade sig inte bland de 5 främsta i finalen, men vi är inte ledsna för det!


image28
Såhär fin rosett fick man när man blev utsedd till BIR!

Snö!

Natten till idag föll den första snön för den kommande vintern. Detta blev också första gången Bosse fick bekanta sig med snö. Bosse blev något konfunderad vid 05-tiden i morse när han kom ut och upptäckte att gräset blivit vitt! Han tvekade först en stund innan han gav sig ut och tog sina första steg på snö. Efter att han upptäckt att det vita inte var något farligt övergick tveksamheten till glädje. Bosse verkar inte ha några problem med snö.
Den första snön fick dock inte ligga kvar särskillt länge. I alla fall inte på Växjös breddgrader. Strax efter 08, när matte och Bosse begav sig mot busshållplatsen, regnade det rejält och före lunch var snön borta.

I helgen var det stor hundutställning i Växjö, Tipshallen. Vi var där i söndags och Bosse fick följa med in i träningssyfte. Han skötte sig alldeles utmärkt!
Tyvärr var det bara en Kleiner Münsterländer med på utställningen i år, men det var en stor och stilig hane. När vi fick se honom förstod vi att Bosse kommer växa på sig en hel del till innan han har vuxit klart. Vi kunde också konstatera att Bosse fortfarande rör sig välldigt "valpigt". Men det borde inte vara något konstigt med det egentligen, han är ju bara ca 5½ månad.


image21

image22
Den enda Münsterlänaren som deltog i utställningen.
 
Tyvärr blev det lite mörka bilder, men bättre med en mörk bild än ingen alls.... Eller??... =)

Dags för utställning!

Söndagen den 11:e november är det dags för första utställningen med Bosse. Det är en valputställning i Mjölby. Det är viktigt att vara fin på alla sätt och vis så därför var det dags för den första duschen med schampo. Bosse blev jätteren o fin!


image16
Husse schamponerar in en tass.


image17
Till att börja med är det nog allt lite läskigt att behöva duscha och tvätta sig med schampo, men sen verkar det som att Bosse tycker det är rätt så skönt!

image18
Schamponeringen klar, dags att skölja av.


image19
Och till sist är det bara torkningen kvar.


image20
Tassarna behövde även trimmas.

RSS 2.0