Dags för lite rapportering från älgjakten...

Detta inlägg skulle ha skrivits för flera veckor sedan, men skribenten har haft mycket att göra!..

Måndagen (första dagen på älgjakten) vet vi ju redan hur den slutade...
Tisdagen och onsdagen fick alltså husse och Freddy dra iväg till skogen själva. Och detta till Bosses stora sorg som istället fick ligga hemma och vara sjukskriven. Det var absolut INTE populärt att inte få följa med när husse o Freddy åkte hemifrån på morgnarna.

Tisdagen blev låååång, eftersom husse lyckades skjuta en 8-taggare precis på sluttampen av dagen. Förutom älgen sköts också ett rådjur som stöttes upp av Freddy. Freddy blev dock rädd när skottet brann av och sprang tillbaks till husse =) Efter att ha samlat lite mod, gick han på rådjursspåret och spårade upp det där det låg.

Dessutom sköts en dov (hjort eller hind minns jag inte!) och en räv.

På onsdagen var det trötta jägare som träffades i skogen. Det blev en ganska kort dag och inget mer skjutet.

För husse gick jakten alltså ganska bra. 8-taggaren innebar att husse sköt sin största älg hittills. Och hur gick då jakten för Freddy? Han stötte fram rådjuret, men hann aldrig driva det innan det sköts. Och annars gick det väl sådär. Tyvärr skäller han fortfarande inte och vi märker att han behöver mer träning för att bli modigare och mer självsäker i skogen. Och det lär säkerligen komma med erfarenheten, han är ju trots allt inte så gammal än och har precis påbörjat sin första säsong som jakthund.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0