Rådjur!

I förrgår (onsdags) drev Bosse sina första rådjur! Det var på kvällen när husse och matte var ute på en promenad med Bosse som vi fick syn på rådjuren. Även Bosse kände vittring av dem och nosade snart upp spåret. När han dessutom fick syn på dem bar det av efter dem med ett klingade jaktskall sågott som hela tiden.
Uppskattningsvis drev han dem i ca 5 min, mycket bra med tanke på Bosses ringa ålder (drygt 4 månader).
Matte blev jättenervös när man på Bosses skall kunde höra att han försvann längre och längre bort. Tankar gick; "Nu försvinner han och kommer aldrig mer hem, han är ju fortfarande så liten!..."
Men allt gick bra och vi återfann varandra.
Som belöning för att Bosse hade varit så duktig (med att driva rådjuren) fick han mycket beröm och många godisbitar.

Igår (torsdag) var det dags för kurs i allmän lydnad igen. Alla hundar (utom lilla gårdshunden Lucky) verkade vara på bushumör. Ett par övningar blev lite röriga med 3-4 hundar som kutade runt och lekte med varandra och ville inte låta sig infångas (Bosse var en av dem...) Men i det stora hela var det en bra kväll och matte är mycket nöjd med Bosses insats. Vi hade roliga övningar som t ex  stafett: Slalom mellan  koner, hoppa över ett hinder, runda en kon, tillbaka över hindret och i mål.
Bosse har aldrig hoppat hinder förut men det gick rätt så bra och matte tror att han tyckte det var kul.

Kommentarer
Postat av: Karin och Jocke med Qvanne

Hej hej, vad kul att få se en bild på Qvannes brorsa Bosse dom är jätte lika kul att det går bra med att spåra och allt annat.
Ha det bra
Qvanne hälsar till Bosse :o)

2007-10-22 @ 12:07:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0