Diskbråck...

För drygt 3 veckor sedan spelade husse fotboll och en redan ond rygg blev värre. Diskbråck sa läkarna och en akut operation var ett faktum.

Denna tråkiga historia innebar att husse och Bosse tyvärr missade en träningshelg med Bosses uppfödare Lena på Värmdö. Jättetråkigt! Det hade blivit en perfekt uppföljning av första träningstillfället i Kalmar och inte minst hade det varit kul att träffa alla andra hussar, mattar och vovvar.
Har precis tittat på bilder från träffen och det var många vovvar som deltog.( http://www.grasidingens.se/html/sollenkroka_2008.html )


Husse repade sig bra efter operationen och i onsdags var Bosse och husse i Kalmar för att träna igen. Resultatet av Bosses insatts var denna gång blandat. Onsdagens träning innehöll släpspår med kanin och vattenapportering. Släpspåret gick rätt så bra, Bosse har inga problem att hitta kaninen. Däremot är det lite svårare att ta den i munnen och återvända till husse. Men med lite hjälp fattade Bosse ett tag om kaninen och gav sig tillbaka till husse!

Vattenapportering gick inget vidare. Dirigeringen från husse fungerade bra, men Bosse ville inte ta med sig pippin in till land utan simmade runt den länge innan husse tog beslutet att kalla in Bosse. Tråkigt slut på träningstillfället!

Men skam den som ger sig! I torsdags tog husse och matte med sig en pippi och ett par dummiesar ut i skogen och fortsatte träna. Eftersom kaninen var för frusen fick det bli släpspår med dummiesarna. Det gick hyfsat även denna gång. På kvällen åkte vi iväg till Gårdsjön (utanför Norrköping) tillsammans med Tony och Ozzo för att träna vattenapportering. Till att börja med fick både Bosse och Ozzo apportera en fjäderbeklädd dummie, vilket de klarade utan problem. Sedan var det dags att ge sig på den riktiga pippin, en stor havstrut, och även det gick jättebra! Bosse ville till och med att husse skulle kasta den igen. Kul!Bosse påväg till husse med pippin.


Avlämning.
Dags för överlämning till husse.


Bosse o Ozzo busar vid Gårdsjön.
Efter apporteringsövningarna fick Bosse o Ozzo leka av sig

.


Matte hade glömt kameran hemma, men som tur var hade Tony med sig sin. Tack Tony för de fina bilderna!


Igår började husse jobba igen efter tre veckors sjukskrivning till följd av diskbråcksoperationen. Och imorgon (onsdag) blir det att åka till Kalmar och träna med träningsgruppen. Sedan väntar två veckors semester. En av dessa veckor kommer Bosse att tillbringa på landet utanför Väderstad. Husse, matte och husses barn ska nämligen ut o resa. Bosse ska den veckan få prova på hur det är att leva tillsammans med en flock av andra hundar och som en del av en annan familj. Dessutom finns hästar och en och annan katt på gården... Där kommer han få det bra!  Men matte tycker det känns lite motigt att lämna bort Bosse, mattes bebis!....Bosse tog chansen att mysa lite med Tilda i soffan.Puss!
Puss!

Kommentarer
Postat av: morfar

Kul att läsa Bosses blogg.

Och som sagt det gick ju ganska bra uppe vid Gårdsjön. Går faktiskt och längtar lite till den 25/8 då det bär iväg till Idre Fjätervålen med fågeljakt på c:a 4000 ha fjäll mm.

Hoppas att Ozzo sköter sig så att vi får skjuta ett par ripor eller orrar.

2008-07-08 @ 16:02:41
Postat av: Tony

Sorry! Postat av blev fel!

Det finns ju där när jag bloggar till barnbarnenSkulle ha varit Tony och Ozzo..

2008-07-08 @ 16:08:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0