Annandag och jakt

I fredags var det dags för jakt på markerna kring Husby Säteri utanför Söderköping. Det var Tony och Ozzo som bjöd med oss. Det var mest för Bosses skull vi jagade, eftersom husse inte hade sin bössa med sig.

När vi samlades vid 09 på morgonen var det kallt, med det skulle bli en fin dag. Vackert väder och fina marker.
Jag, Jonas (husse), Bosse och Herman gav oss ut i skogen för att driva av en del av marken. Det dröjde inte länge förrän Bosse hade sitt första upptag. Ca. 10 min senare var han tillbaka hos oss och vi fortsatte gå. Bosse fortsatte sitt sökande och snart tog han upp jakten igen. Efter ca 15 minuters drev hade Bosse precis tystnat när vi hörde en knall eka genom skogen. Och efter någon minut gick det ut på jaktradion att en av skyttarna, Micke, hade skjutit ett rådjur! Bosse som precis innan hade avslutat jakten på rådjuret, var aldrig framme vid det skjutna djuret utan återvände till oss. Efter några minuter var han tillbaka till oss och vi fortsatte då våran färd genom skogen.
Nu var det lugnt ett tag, Bosse jobbade på bra i skogen men djuren verkade vara någon annanstans. Men så helt plötsligt var det dags igen. Bosses skall ekade i skogen och försvann längre och längre bort. Micke, som sköt det första rådjuret, kunde senare berätta att Bosse drev rådjur igen! Get och kid denna gång. Micke gjorde allt han kunde för att få stopp på ekipaget så att han kunde skjuta, men då han bara fick skottläge på geten fick han låta dem passera. Kul i alla fall tycker vi! 

Det blev dags för fika och lite värmande dryck, något som var välbehövligt för skyttarna som hade haft det riktigt kyligt på sina pass. Vi avslutade dagen med ytterligare ett drev. Bosse hade ett par upptag men annars var det lugnt.


Kommentarer
Postat av: Tony

Hej!

Det var ju kul att ni tyckte det var trevligt att få vara med på den här jaktmarken där jag själv bara är gästjägare.Mvh: Från en då stelfrusen Mufflonjägare

2009-01-08 @ 16:14:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0