Äntligen älg!

I lördags var det äntligen Uvabergets tur att få skjuta älg. Men det ska visst till en dansk för att lyckas! =)

Det var sedan tidigare bestämt att finalen av älgjakten säsongen 08/09 skulle gå av stapeln denna helg, 17-18 januari. En av jaktlagets danska medlemmar hade med sig två gästjägare och dessutom var det god anslutning även av jaktlagets andra medlemmar. Tyvärr deltog inte vi under lördagen då älgen, en fin 6-taggare, sköts eftersom husse var i Norrköping och träffade sina barn och matte svettades med en tenta på Växjö Universitet.
Bosse och matte gav sig dock iväg på söndagsmorgonen för att delta i drevet. Jaktlaget hade ju i och med lördagens jaktlycka fyllt kvoten för "vuxna" älgar men kalv och rådjur är ju inte så illa heller! Tyvärr blev det ingen vidare jaktlycka under söndagen, med undantag för att man hade kunna skjuta en stor tjur även denna dag om den varit lovlig. Det var på dagen sista drev som Bosse fick upp ett spår och drog iväg. Snart kunde jag höra hans skall eka genom skogen, men det var inte hans vanliga skall. Det här var mycket mörkare och gick i par om två, om man kan uttrycka det så! Voffvoff, voffvoff... Dessutom lät det som att Bosse stod still och skälde, d v s skallet röde sig inte som det brukar göra. Min första tanke var att nu har han träffat på vildsvin för första gången (de börjar nämligen inta marken). Men efter 1-2 min ropade en av danskarna ut på radion att Bosse ställde en stor älgtjur. De försvann sedan in i en tätning och strax därefter upphörde Bosses skall och han återvände snart till mig. I samband med att Bosse tampades med tjuren så en av de andra danskarna en älgko en liten bit längre bort. Någon kalv syntes dock inte till och rådjuren verkade inte vara hemma denna dag!

Kommentarer
Postat av: Tony

Grattis till älgen!

2009-01-22 @ 16:40:27
Postat av: Anonym

Fränt med ståndarbete på älg!

Hans morfar Cirrus är en fena på det:-)

Och mormor Finja ställer det mest!

2009-01-24 @ 19:04:38
Postat av: Kim Persson

Tycker mycket om det du skrev! Skojigt att se lite sunda grejer och inte bara det generella grejerna som man kan läsa om hela tiden. ;)

2010-12-02 @ 12:58:25
URL: http://jade.se/reseguide/phuket

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0