Trettondagen

Jakt i Troserum.
Första såten bjöd på god jaktlycka! Drevern Boss behövde inte många minuter på sig att nosa upp rådjur. Strax efter att han blev släppt började han väcka med skall. Och sedan var drevet i full gång. Det närmade sig, buktade och försvann en bit bort för att sedan bukta tillbaka igen. Plötsligt hördes ett skott, som lät som att det kom från en skytt längre bort. Boss skall fortsatte att komma närmare. Max ett par minuter efter första skottet hördes ett skott igen, dock inte från samma skytt utan detta kom från betydligt närmare håll.

Jaktledaren frågade på radion vad som påskjutits. Husse Jonas (som sköt det andra skottet) meddelade att han hade skjutit på ett rådjur och att detta djur låg. Han meddelade också att Boss var på ingång till honom. En annan skytt meddelade att han hade skjutit en älgkalv!

Första tanken var att Bosse kanske hade stött upp älgarna. Skytten kunde dock berätta en mycket mer spännande jakthistoria! På väg ut till sitt pass såg han fyra älgar som låg och vilade. Det blev en spännande ansmygning. På ca 20 meters håll, när skytten blev upptäckt och älgarna reste sig för att fly sin kos, fick skytten sitt läge!

Bosse fick jaga i dagens sista såt. Bosse var iväg på två drev, det första troligtvis älg och det andra troligtvis rådjur.

Freddy fick vila även denna helg för att tassen ska få repa sig ordentligt.

På söndag är det harjakt med harhund i Troserum.

Kommentarer
Postat av: Patsy

Grattis till en lyckad jakt denna gång;) verkade som ni hade väldigt mkt flyt! Bosse verkade va väldigt duktig på de han gjorde och skjuten väldigt bra sikte;) bra Jonas och den andra;) stackars Freddy som har en ond tass, hoppas den läcker helt till nästa jakt… många kramar

2012-01-12 @ 18:19:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0